DHA-A leader
DHA-A leader

Cursus Genealogie voor beginners

Donderdagmiddag 6 november start in de centrale bibliotheek van Den Helder een cursus genealogie voor beginners.Den Helder – Donderdagmiddag 6 november start in de centrale bibliotheek van Den Helder een cursus genealogie voor beginners. Deze cursus is speciaal bestemd voor mensen die meer willen weten over hun familiegeschiedenis.

Familieonderzoek is spannend en kan zelfs verslavend zijn. Gaandeweg ontdekt men allerlei bijzonderheden over de eigen familie. Waar kwamen voorouders vandaan, wat was hun sociale positie en hoe is de achternaam ontstaan?

In drie lessen leren deelnemers hoe ze te werk moeten gaan bij het uitzoeken van informatie en het raadplegen van bronnen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden doet men ervaring op in het verrichten van eigen onderzoek. Tijdens de cursus wordt uitgebreid ingegaan op de mogelijkheden van de computer en het internet bij genealogisch onderzoek.

Archief
Deze cursus wordt verzorgd door het Regionaal Archief Alkmaar in samenwerking met KopGroep Bibliotheken en de Helderse Volksuniversiteit. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten. De eerste twee lessen worden gegeven in de centrale bibliotheek van Den Helder, de laatste les vindt plaats bij het Regionaal Archief in Alkmaar.

Cursus genealogie in de centrale bibliotheek van Den Helder, Bernhardplein 76, op donderdag 6, 13 en 20 november, van 14.00 tot 16.00 uur. Kosten € 30,- Aanmelden kan via de Helderse Volksuniversiteit, telefoon (0223) 632580 of www.vudh.nl.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook: