DHA-A leader
DHA-A leader

Eerste asielzoekers maandag naar Maaskampkazerne

Eerste asielzoekers maandag naar Maaskampkazerne (DHFOTO).

Eerste asielzoekers maandag naar Maaskampkazerne (DHFOTO).

Den Helder – De eerste asielzoekers nemen maandag hun intrek in de Luitenant-kolonel Maaskampkazerne. Dat heeft het COA vrijdag laten weten. Tot het moment dat de voormalige penitentiaire jeugdinrichting de Doggershoek in gebruik genomen gaat worden, verblijven de asielzoekers in de Maaskampkazerne. Zij verhuizen daarna naar de Doggershoek en sluit de Maaskampkazerne opnieuw de deuren.


De eerste asielzoekers komen maandag aan in de Maaskampkazerne en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zal binnen korte tijd hier maximaal 300 asielzoekers gaan opvangen. De asielzoekers zullen de kazerne verruilen zodra de voormalige penitentiaire jeugdinrichting de Doggershoek gereed is om hen op te vangen.

Omdat verwacht wordt dat er intensief (loop)verkeer zal ontstaan tussen de kazerne en de huidige gezinslocatie aan de Nieuweweg, worden er maatregelen genomen om de verkeersveiligheid te garanderen. Mogelijk dat er een mobiele verkeerslichtinstallatie wordt geplaatst en totdat dit gerealiseerd is, zal zo nodig gewerkt worden met verkeersregelaars. Uitgangspunt is dat er een veilige oversteekplaats is op de Nieuweweg zodra de Maaskamp open gaat. Ook zal met borden aangegeven worden dat er meer oversteekbewegingen zijn.

Landelijk tekort
Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft nog steeds een enorm groot landelijk tekort aan opvangcapaciteit en zag zich eerder al genoodzaakt over te gaan tot noodmaatregelen door asielzoekers op te vangen in paviljoens en de Ijsselhallen in Zwolle. Op dit moment verblijven er 24000 mensen in opvanglocaties van het COA.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

17 reacties

 1. Da

  Naar asielzoekers kan wel geld in gepompt worden en onze oudjes die Nederland weer opgebouwd hebben kunnen afsterven. Ga zo Door Nederland!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   1. D.A.

    Wat een stieren-poep:

    Voor veel asielzoekers met een verblijfsvergunning is het vrijwel onmogelijk om Nederlander te worden. Dat stelt VluchtelingenWerk Nederland (VWN) in een rapport dat vrijdag verschijnt.
    Het gaat volgens de organisatie om 21.000 asielzoekers die dankzij het generaal pardon uit 2007 in Nederland mogen blijven. Zij beschikken niet over een paspoort en geboorte-akte uit hun land van herkomst die nodig zijn om een Nederlands paspoort te kunnen krijgen.Kinderen die in Nederland mogen blijven op grond van het kinderpardon lopen volgens VWN tegen dezelfde problemen op.
    Het ministerie van Veiligheid en Justitie zegt dat het procedure handhaaft om identiteitsfraude te voorkomen. De PvdA dringt er bij staatssecretaris Teeven op aan te kijken of de ‘pardonners’ alsnog Nederlander kunnen worden. Mensen met een verblijfsvergunning kunnen na vijf jaar Nederlander worden als ze de vereiste documenten kunnen overleggen.

    Dat noemt men veiligheid in de EU. Deze mensen krijgen niets, en kunnen ook weinig. En de ID deux, Da, nee dat is juist een besparing anders word het toch wel zwerven voor de mensen. Want een zwerver krijgt bijstand, dan maakt het niet waar je van komt. Krom he, dat noemen ze de wet.

 2. maxie

  die asielzoekers zijn toch ook gewoon mensen,alleen komen zij uit een gebied waar de oorlog heerst.
  Hoe dan ook zullen deze mensen moeten worden geholpen.

  Het oude belastingkantoor kan toch ook worden gebruikt voor opvang? dit staat al een enige tijd leeg hoor.

  En in nieuw Den Helder worden huurwoningen niet meer verhuurd na dat de laatste bewoner er uit gaat,
  dit zijn toch nog steeds mooie woningen voor die mensen,die nu niks hebben.

  en die ouderen moeten niet zo zeuren de hele tijd,ze hebben het toch nog goed verder? alleen hen AOW gaat omlaag en verder niks hoor.

  Persoonlijk vind ik het wel mooi hoor al deze culturen samen in Nederland.
  misschien moeten we eens ons beter verdiepen in deze mensen en hen cultuur.

  En respect tonen aan hen levens wijze,zo werkt het vast beter.

   1. Johnny Bravo

    Dikke Dirk, beledigen van anderen die reageren levert geen constructieve bijdrage aan de discussie op en is tegen de regels van dit forum. Jij wilt ook moet respect behandeld worden, doe dat dan ook bij een ander.

 3. Aukelien Jellema

  Natuurlijk mogen we (de belangen van) de ouderen in eigen land niet uit het oog verliezen. Maar ik vind dat je een mooie, naar de balans zoekende reactie hebt geschreven @Maxie…. Wish more people did that. 🙂

 4. HZdwg

  Ik kan de ergernis wel begrijpen die aanleiding geeft tot negatieve reacties. Ook ik heb wel eens de indruk dat er veel geld gaat naar dubieuze multicul-projecten dat misschien beter kon worden besteed.
  Maar ik heb er een tijdje als vrijwilliger bij het AZC gewerkt en daar niet de indruk gekregen dat er op onverantwoorde manier met ons geld wordt gesmeten. De mensen werden redelijk goed gehuisvest en verzorgd (wat kun je anders?), maar een luxe hotel was het zeker niet en veel overbodigs heb ik niet gezien.

 5. arend

  wat wil je met een partij als de VVD dan word het nooit wat , die rutte heeft geen ballen en laat Nederlanders in de kou staan

 6. raymond

  Mobiele verkeerslichten tussen het oude deibelkamp en maaskamp dat kan snel geregeld worden maar verkeerslichten voor onze overstekende jeugd op de torplaan die naar school gaan dat is een stuklastiger daar zetten we eerst een knipperlicht neer.

 7. Gertjan

  Waarom gebruiken ze de Maaskamp kazerne niet definitief in plaats van de Doggershoek die eerst nog duur verbouwt moet worden. de Doggershoek zal in de toekomst vast wel weer van pas komen als gevangenis.

Reageren is niet meer mogelijk.