DHA-A leader
DHA-A leader

Coach Den Helder Kings stopt per direct

Coach Jean-Marc Jaumin per direct weg bij de Den Helder Kings (archief, DHFOTO).Den Helder – Coach Jean-Marc Jaumin stopt per direct bij de Den Helder Kings. Dat werd zaterdagavond na afloop van de met 98-91 gewonnen thuiswedstrijd tegen Aris Leeuwarden duidelijk. Aanleiding is de voortdurende financiële onzekerheid bij de club. Coach en spelers wachten al geruime tijd op hun salaris.

Vooraf was al duidelijk dat dit het weekeinde van de waarheid zou worden voor de Den Helder Kings. Eigenaar Rob Waardenburg stelde zaterdag nog in de krant dat hij zichzelf een deadline had gesteld, op 15 november. De waarheid is dat coach en spelers de club die deadline hadden gesteld. Als ze vandaag niet hun salaris zouden hebben ontvangen, zouden ze na het duel met Aris stoppen bij de Kings. Jaumin is de eerste die daadwerkelijk de daad bij het woord voegt.

Direct na afloop van de wedstrijd bedankte de geëmotioneerde coach de spelers voor hun inzet en de samenwerking. De situatie is zo ernstig dat coach en echtgenote, die op kosten van de club een huis in Den Helder hebben, per woensdag de woning moeten verlaten. Dit omdat de organisatie achter de club de huur niet heeft betaald. Jaumin voelt zich ‘belazerd’ door de club, zo werd zaterdagavond duidelijk. “Ik heb geen andere keuze, alleen een wonder kan mij nog op andere gedachten brengen.”

De club heeft nog niet gereageerd op het vertrek van de coach. Maandag moet definitieve duidelijkheid komen over de toekomst van de club als geheel.

Update
In reactie op bovenstaand artikel laat Jean Marc Jaumin weten dat hij formeel niet gestopt is met coachen van de Port of Den Helder Kings. ”Ik ben hiertoe gedwongen doordat het management hun verplichtingen, die ik in mijn contract had bedongen, niet vervulde. Als je niet op tijd wordt betaald en ook nog eens gedwongen wordt om je appartement te verlaten , omdat er geen betaling van de huur is, dan begrijp je dat ik in deze toestand niet mijn verplichtingen kan nakomen.”

“Ik was bereid om tot maandag te wachten en de beslissing van de club te respecteren, maar ze dwongen me anders. Eind oktober is ons gevraagd, coaching staf en spelers, om te wachten tot de 15e zodat alles word opgelost kon worden en we dan betaald zouden krijgen. Wij hebben het voorstel geaccepteerd en besloten te wachten en te voldoen aan onze verplichtingen jegens de club. De resultaten bewijzen dat deze zaak had geen invloed op onze inzet om te trainen en te spelen.”

“Als de club blijft bestaan en de technische staf samen met de spelers betaald krijgen, zal ik terugkeren naar de club. De deur is niet dicht en net als iedereen wacht ik het resultaat van de vergadering van vandaag af.”

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Wop woont al sinds 1972 tot volle tevredenheid in Den Helder. Sinds 2008 is hij verbonden aan Den Helder Actueel.

Lees ook:

3 reacties

  1. Rob de Vries

    Met wie zou je nog verder kunnen?

    Ach, Meindert van Veen is vrij, die weet al heel lang met nauwelijks geld goede prestaties te bereiken.

  2. Shane

    topcoach? die heb je ook voor veel minder geld en met een beter humeur voor de spelers graag

Reageren is niet meer mogelijk.