DHA-A leader
DHA-A leader

Volgende Sail Den Helder in juni 2017

Volgende Sail Den Helder in juni 2017 (archief, DHFOTO).Den Helder – Het bestuur van Sail Den Helder heeft besloten in te zetten op een volgende editie van Sail in het jaar 2017. Als het lukt, vindt het evenement plaats van donderdag 22 tot en met zondag 25 juni 2017.

Bij de afweging wanneer een nieuwe editie in Den Helder mogelijk is, heeft het bestuur grondig gekeken naar de jaren 2017 tot 2020. “Hierbij speelden vele factoren een rol, zoals de reeds geplande vergelijkbare evenementen in andere Nederlandse havens, de beschikbaarheid van aantrekkelijke Tall Ships, de inpasbaarheid in de wereldwijde zeilrace-kalender, de gewenste combinatie met de Marinedagen en de steun van Sail Training International (STI) voor het houden van een zogenoemd “Endorsed Event”.”

Met een positieve uitkomst op alle voornoemde punten heeft de STI het evenement onlangs opgenomen in haar planning. Sail Den Helder zal dus net als de vorige editie worden gecombineerd met de Marinedagen. Het evenement zal niet alleen regionaal, maar ook landelijk een krachtige uitstraling krijgen. “Dit ter bevordering van de maritieme, economische en culturele potentie van de Kop van Noord Holland. Dit betekent dat de gemeenten Texel, Hollands Kroon en Schagen prominent mee zullen doen.”

Succesvol
De operationele uitvoering zal in handen komen van Evert van den Broek als directeur en Jeannette Blijdorp-Jonker voor het aantrekken van de Tall ships. Beiden hebben ruim ervaring opgedaan bij voorgaande edities van Sail Den Helder. Voorzitter Jan van der Burg “Alle afgelopen edities van Sail Den Helder waren succesvol. Wij zijn ervan overtuigd dat we ook in 2017 weer veel mooie schepen naar Den Helder zullen weten te halen. In combinatie met een uitgebreid evenementenprogramma wordt de bezoekers een aantrekkelijk evenement aangeboden”.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

1 reactie

Reageren is niet meer mogelijk.