DHA-A leader
DHA-A leader

Connexxion verhoogt tarief buskaartje met 140 procent

Connexxion verhoogt tarief buskaartje met 140 procent.Den Helder – Vorig jaar werd de prijsverhoging op het laatste moment nog teruggedraaid, dit jaar moeten we er dan toch aan geloven. Reizen tussen Den Helder en Julianadorp wordt, per bus, fiks duurder. Connexxion verhoogt het tarief van 1,80 euro naar 4,30 euro per enkele reis, een verhoging van bijna 140 procent.

Het dalkaartje verdwijnt per 1 januari 2015, zo meldt de vervoerder. Daarvoor in de plaats komt de Reiskaart. Dat is op weekdagen voor 09.00 uur een enkele reis zonder mogelijkheid tot overstap, na 09.00 uur en in het weekeinde mag de reiziger een keer overstappen, mits hij/zij dat op tijd doet. Met de Reiskaart Stad binnen drie kwartier na het afstempelen, met de Reiskaart Streek binnen anderhalf uur. De Reiskaart Stad gaat 2,30 euro kosten en de Reiskaart Streek 4,20.

De prijsverhoging voor reizen binnen Den Helder is dus 50 cent (27,8 procent), namelijk van 1,80 naar 2,30 euro per enkele reis. Julianadorp wordt voortaan gezien als aparte woonplaats, behoort volgens Connexxion dus niet meer tot Den Helder en daarvoor moet de reiziger de Reiskaart Streek aanschaffen. Na 09.00 uur en in het weekeinde betekent dat dus een prijsverhoging van 138,9 procent (van 1,80 euro naar 4,30 euro).

Kidsticket
Kinderen meenemen wordt wel goedkoper, want Connexxion introduceert het speciale Kidsticket. Dat kost 1 euro en per volwassene kunnen vier kinderen worden meegenomen. Qua overstappen gelden dezelfde voorwaarden als voor de gewone Reiskaart.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook:

57 reacties

 1. Bodelo

  Grappig! Wij gebruikten de bus nog wel eens om naar de stad te reizen (vanuit de Schooten). Nu is een taxi goedkoper. (De wereld op zijn kop ….).

 2. carina

  zo dan!!!
  reken even mee
  .. 1 ritje van 1.80 naar 4.30 … want julianadorp hoort niet meer bij den helder..
  *** Hallo mijn gemeente huis staat in den helder !!!
  reken voorbeeld: even naar station zuid met de bus dus 4.30 ( terug ook nog eens dus) ritje van nog geen paar minuten over 1 lange weg met zijn 2 tjes wat je meestal al doet is dus 17.20
  even een half uurtje .. winkelen in den helder ( langer is niet nodig de winkels zijn allemaal dicht) .. 4.30 heen en 4.30 terug … met zijn 2 tjes dus 17.20
  … wat en lol nog minder winkelplezier dus…
  en maar klagen dat den helder leegloopt..

  ECHT gillend hier weg ooit in de toekomst.
  bedankt Connexxion !! jullie ook fijne feestdagen.

 3. Anne

  Wat een belachelijke prijsstijging. Maar ja, van een bedrijf dat ook zo absurd met zijn werknemers omspringt verwacht ik ook niet anders…

  1. Dikke Dirk

   De buschauffeurs in het openbaar vervoer hebben wel riante salarissen vergeleken met een buschauffeur die bij een private onderneming werkt.

  1. Telly

   Leer eerst eens spellen kneus. Connexxion.
   De prijs vaststelling wordt door de provincie zo opglegd omdat er aan alle kanten bezuinigd moet worden, jij en ik stellen de provincie samen omdat je daar zelf de mensen mag kiezen.
   Denk ook ff aan alles wat door velen wordt vernield in een bus/trein, en degene die de bus bstuurd wordt nogal eens onheus bejegend, zou jij dat willen?

   1. anti KOTSNEXION

    mijn voorstel is dan dat jij al het verschil bij legt en de minder bedeelden met rust laat.

   2. de Cor

    heeft geen nut Telly. egoïsme laat alle redelijkheid vallen. de chauffeur kan er niets aan doen maar krijg vaak wel de volle laag. erg kortzichtig maar zo zitten deze mensen in elkaar. en nee, ik ben geen buschauffeur.

   3. Dis-conected

    In dit geval is het een hersenloos persoon binnen Connexxion die bepaald heeft dat J-dorp en Den Helder twee verschillende plaatsen zijn.

 4. Dikke Dirk

  Door de crisis hebben wij geen auto meer, maar zullen vast niet in het OV stappen, We hebben goede fietsen gekocht en heb je snel terugverdiend. En een goede conditie krijg je er gratis bij. Met 4 personen van J,dorp naar Den Helder is een taxi net zo duur.

 5. Janneke

  Heel fijn. Not!
  Ook voor alle scholieren uit Julianadorp, die ’s morgens en ’s middags met de bus reizen, bijv. bij slecht weer.
  En nee, voordat we dat weer krijgen, ons kind is niet lui en gaat ,als het weer het toelaat, op de fiets.
  Walgelijk dit.
  Inderdaad, ben ik het met Carina eens, met gierende banden weg hier( waren we toch al van plan).

  1. de Cor

   goede reis dan maar. alsof Den Helder hier iets mee van doen heeft of de prijs heeft verhoogd….. pffff

 6. hater van KOTSNEXION

  ik rij met de auto voor 1,10 heen en weer en mag er 6 meenemen lol, denk dat ik hier maar een privé busbedrijfje ga opzetten hahaha word er ten minste nog met plezier gereisd want KOTSNEXION is iedereen kots beu. ga zo voor KOTSNEXION en maak je zelf lekker kapot anders helpen de bewoners uit onze stad( ook J’dorp) valt hieronder er wel aan mee.

  1. Poelen is een optie

   Ja samen poelen lijkt me een goed idee. Een fb pagina aanmaken waar je je kan opgeven 😉 er is altijd wel iemand die naar Julianadorp rijdt ik zeg doen ! Top idee

 7. R.J.M. Verbiest

  Laat Connexxion heel gauw de rambam krijgen, hoop dat de mensen massaal de bus links laten liggen. Laat ze maar met lege bussen rijden, dan gaan misschien de ogen open bij die mafketels en zien ze uiteindelijk in dat ze totaal verkeerd bezig zijn. Ging al bijna nooit met de bus, nu dus helemaal nooit meer.

 8. L. Steijger

  Wat een ongelooflijk asociale prijsstijging. Hier een oproep aan ALLE inwoners van Julianadorp om de bus volledig te boycotten en voorlopig de fiets (evt. met regenpak) of auto te pakken naar Den Helder. Laten we hopen dat Connexxion tot inkeer komt, want dit is onacceptabel!!!!

 9. Saskia

  Hoe draai je het openbaar vervoer de nek om?
  Op deze manier dus, alleen doet Connexxion hetzelf!!
  Schijnbaar heeft Connexxion geld zat!!

 10. fred

  Misschien zou het openbaar vervoer met onmiddelijke ingang opnieuw aanbesteed moeten worden, dit is misbruik van een monopolie positie,

 11. dachthetniet

  Wordt lid van de belbus , kost 15 euro per jaar en dan betaal je 0,80 cent per drie km. Ik denk als je dagelijks met OV reist, dan ben je goedkoper uit met de belbus

 12. Saskia

  Sinds wanneer is Julianadorp een eigen dorp/stad?
  Julianadorp is nog altijd een wijk van Den Helder!!
  Hoe jagen we mensen uit het openbaar vervoer?
  Zo doet Connexxion het dus, ze hebben schijnbaar genoeg geld!!

  1. dagobert

   Julianadorp is net als Huisduinen, een Dorp binnen de grenzen van de Gemeente Den Helder Geen wijk.

 13. liz

  Ronduit te belachelijk voor woorden!! De kinderen met slecht weer dan maar met de auto naar school brengen…is goedkoper!

 14. Hewson

  Wat denken ze wel niet. Wie zijn hun om te bepalen dat Julianadorp geen onderdeel meer is van de gemeente Den Helder? Mijn vrouw werkt bij’s Heerenloo. Ik breng haar altijd, maar terug gaat ze met de bus. Wij zijn op zijn zachts gezegd flink over de zeik. Wat een asociaal bedrijf.

 15. L. Steijger

  Inderdaad DickB, gaat de gemeente Den Helder hier klakkeloos mee akkoord??? Ik hoop dat ze zich hard gaan maken voor ons en dit belachelijke idee van Connexxion aanvechten!

 16. Mijls

  Dan is een ritje van Den Helder naar De Cocksdorp voor 5,50 euro nog een koopje. Volgens 9292 is een ritje van station Den Helder naar Dorperweerth in Julianadorp met de OV-chipkaart 2,76 euro.

 17. raymond

  waarom een los kaartje in de bus kopen voor 4 euro 30.Dit is absurd. Met een o.v.chipkaart is dit vast goedkoper.

 18. Banzai Cheng

  4,30 euro is ongeveer 2,5 liter benzine daarmee kan ik op en neer naar Schagen rijden dus mij zien ze niet meer in Den Helder.

 19. Manfred Harlaar

  misschien ook handig om te weten wat het kost met OV Chipkaart? Die kaartjesmeuk lijkt me nogal jaren 70.

 20. Gertjan

  Als je een paar keer per jaar met de bus reist is een OV chipkaart veel goedkoper. Waarschijnlijk willen ze ook af van de losse kaartjes en het contante geld in de bus, voor de chauffeur lijkt mij dat ook prettiger en veiliger. Bij andere maatschappijen is het vaak ook niet meer mogelijk om een los kaartje in de bus te kopen.

  1. dagobert

   Je vergeet hierin, dat je een ov kaart ook moet kopen en op moet laden. Dat geld ben je al kwijt nog voordat je een meter gereden hebt.

   1. Gertjan

    Was een tijdje geleden in de aanbieding bij NS voor 2 Euro, en is dan 5 jaar geldig. Opladen kost niks extra (kan bij bijvoorbeeld Albert Heijn in Nieuw Den Helder) en aan het eind van de geldigheid van de OV kaart kan het resterende saldo gewoon teruggeboekt worden op de bankrekening.

 21. Wendy

  Schandalig!! Ik ga een paar keer per week oppassen op mijn kleinzoons in Julianadorp, kan ik dus niet meer betalen zo! Straks is de kinderopvang nog voordeliger! Te belachelijk voor woorden! Connexxion helpt mee Den Helder kapot te maken! Inderdaad zoveel geld voor zo weinig service en onvriendelijke personeel ( niet allemaal).Waarom komen we niet massaal in opstand en waarom kan de gemeente niet ingrijpen?

 22. amber

  Lekker bezig connexxion! Eerst even lekker de reistijdden veranderen waar niks mis mee was en de overstappen goed uit kwamen samen met de schooltijden, en nu nog is een prijsverhoging op de kaartjes!!!!
  Waar gaat dit naar toe?

 23. gladys

  Ik vind het schandalig, voor al als je twee of drie kinderen heb die naar den-helder moeten.
  Ik wordt hier echt spuugzat van, zo gaat den-helder hart achteruit.

 24. Berendjan Denekamp

  Tuurlijk stijgen de prijzen echter als je omrekent dan weet je wel wat je …. eigenlijk betaal je bijna 8 gulden en 70 cent voor een enkeltje Den helder , absurd toch?

 25. Theo

  Volgens mij zijn er landelijke afspraken hoeveel openbaar vervoer per jaar mag stijgen. Deze prijsverhoging is buiten proporties of stijgt ons inkomen ook met 140%? Volgens mij mogen we blij zijn met 140/100= 1,4%, dus is dat een reelere verhoging.

 26. Jacobus

  Als je een OV-chipkaart aanschaft van 7,50 euro(eenmalig) dan betaal je voor een enkele reis Julianadorp- Den Helder 2,52 euro m.i.v 1 januari 2015. Kijk ook even op 9292 reisinformatie. Dan valt het n.m.m.allemaal nog wel mee.

  1. dagobert

   Je hebt ook een ov kaart voor 3 euro. Deze is tweejaar geldig. Die van 7,50 die jij bedoeld heeft een geldigheidsduur van vijf jaar.

 27. Me

  hier in het bezit van een OV kaart …stukken sneller en goedkoper dan losse kaartjes
  2,52 (is nu ietsie goedkoper) voor 9 uur.

 28. Verdrietige 2 verdiener

  Dan is het voor mijn gezin einde bus. Dit is niet meer te betalen. Toen het nog 1 euro was reden we vaak op en neer. €1,80 per kaartje vonden wij al veel te duur. Dus nooit meer samen reizen , alleen nog de kids al het heel erg regende. Dat is nu dus ook voorbij. Regenpak is goedkoper….. Triest

 29. Rene

  Hier een reactie van nota bene een buschauffeur van Connexxion uit Zeeuws-Vlaanderen (Hulst). Ik kwam via FB bij toeval hier terecht, maar ook bij ons in Zeeuws-Vlaanderen en heel Zeeland stijgen de prijzen voor losse kaartjes per 1-1-15 weer aanzienlijk. Echter, is het de provincie die de prijzen bepaald en dus niet Connexxion.

 30. Anne Drewes

  voor deze prijs kan ik inderdaad naar Schagen waar ik héél gezellig kan winkelen.Ik vraag me af wat de middenstand in Den Helder hiervan vindt.Weer een domper erbij

 31. jack

  Met een OV chipkaart betaal je gewoon per kilometer in de andere delen van het land is dit al een begrip. Je koopt je andere dingen toch ook niet meer met cash geld maar met de pin of zelfs via het internet. Dus betaling met cash geld wordt te duur en is overvallen gevoelig.

 32. 4711

  Den Helder op zijn kop om een buskaartje! Hilarisch wat er geschreven wordt! Armoe ten top! Maar dat klopt ook in deze stad.

 33. Kareltje uit DH

  Koop dan ook een ov chipkaart, je gaat toch geen kaartje kopen bij de chauffeur? Gezeur om niks..

  1. Jantje

   Inderdaad, wat een gezeur. Even OV-chipkaart kopen en klaar ben je. En als je er eenmaal aan gewend bent wil je niet meer terug. Je hoeft geen kaartje meer te kopen met contant geld. Snap niet dat mensen die regelmatig met de bus of trein gaan niet al lang zo’n OV-kaart hebben.

   1. dagobert

    Het gaat niet om het wel of niet hebben van een ov kaart ! Het gaat over de absurde prijsverhoging die connexxion heeft doorgevoerd, en die geld ook voor ov kaarten.

 34. D

  Connexxion schaam je diep, na het invoeren van het dagkaartje was een enkeltje den helder / julianadorp €0,50.
  Schaam je diep!

 35. Bimo

  De overheid maar drammen over ga zoveel mogelijk met het openbaar vervoer. Is goed voor het milieu!?
  Nee, dan moet je het OV lekker duurder maken, want dat komt door de bezuinigingen. Nee, dat komt niet door de bezuinigingen maar door de zakkenvullers die dan minder geld naar zich toe kunnen schuiven!
  Goed bezig.

Reageren is niet meer mogelijk.