DHA-A leader
DHA-A leader

Den Helder Kings failliet, nog geen doorstart (update 3)

Topbasketbal Den Helder Kings failliet verklaardDen Helder – Topbasketball Den Helder Kings B.V. en de Kingsdome BV zijn dinsdagmorgen door de rechtbank in Alkmaar failliet verklaard. Het faillissement werd aangevraagd door tien schuldeisers. Mr. A. de Groot is tot curator benoemd. De lang voor mogelijk gehouden doorstart is nog niet concreet.

De afgelopen weken werd steevast gesproken over een doorstart na een faillissement. Spelers en technische staf was gevraagd geduld te hebben, ondanks dat ze al maanden geen salaris hadden gevangen. Dat geduld hadden ze, hopend op een goede afloop.

Nadat rond half vier eerst de spelers door Rob Waardenburg en de curator werden bijgepraat, gaven beiden een persconferentie. Van een echte doorstart is nog geen sprake, maar van een definitief einde van het Helderse basketbalavontuur op landelijk topniveau ook nog niet. “Het behoud van het basketbal voor Den Helder lijkt me de moeite waard, maar ik kan nu nog niet zeggen of dat gaat lukken”, meldde curator De Groot.

Nieuw bestuur
“Achter de schermen is hard gewerkt aan een eventuele doorstart, alles is op alles gezet, er zijn veel besprekingen geweest met mogelijke sponsors”, liet Waardenburg weten. “We proberen genoeg geld bijeen te krijgen voor een doorstart, maar zelfs dan is dat afhankelijk van toestemming van de FEB en van de rechter-commissaris. Verder komt er vanavond een groep mensen bijeen om een nieuw bestuur te vormen.” Het nieuw te vormen bestuur zou bestaan uit Dennis van Oossanen, Dennis Verhoef (oud-voorzitter), Piet Meijer en nog twee toe te voegen personen.

Waardenburg blijft positief over een doorstart. “De gesprekken die ik heb gehad over een doorstart zien er positief uit. De spelers kunnen bij het UWV tot 13 weken achterstallig salaris krijgen en voorlopig blijven ze doorgaan met trainen en spelen.” Ook de Amerikaanse spelers blijven voorlopig bij de groep. Namen van eventuele geldschieters konden niet worden genoemd. De komende twee weken moet er definitief duidelijkheid komen over de toekomst van de Kings. Volgens Waardenburg zijn de meeste andere clubs in de competitie geen groot voorstander van een doorstart. “Ze vinden een doorstart prima, maar hebben liever niet dat we dan dit seizoen nog meedoen.”

Coltof
Rene Coltof leek de redder in nood te worden. Hij wierp zich op als de man die voor een doorstart kon zorgen, organiseerde acties met de supporters en beloofde dat er sponsors klaar stonden om het basketbal voor Den Helder te behouden. Zo zou Port of Den Helder twee grote sponsors weten die wilden instappen, Port of Den Helder liet via RTVNH weten daar nooit over gesproken te hebben. Dinsdagmorgen liet Coltof nog weten dat het er goed uitzag. Dat was enkele uren voordat de Alkmaarse rechtbank het faillissement uitsprak. Dinsdagmiddag werd duidelijk dat Coltof wel een rol krijgt binnen de club, maar dan meer als coördinator van supportersactiviteiten.

De eerstvolgende wedstrijd is zaterdag, tegen Weert. “We gaan er alles aan doen om die wedstrijd door te laten gaan, ik wil de winning streak niet inderbreken”, liet de curator weten. Woensdagavond buigen de andere clubs uit de eredivisie zich over de situatie bij de Den Helder Kings. Dan ook zal de FEB een beslissing moeten nemen over de vraag of de Kings voorlopig in de competitie kunnen blijven. De curator hoopt binnen tien dagen een eerste rapportage af te kunnen leveren.

Eerder vandaag: Coltof: Kings maken het seizoen af

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Wop woont al sinds 1972 tot volle tevredenheid in Den Helder. Sinds 2008 is hij verbonden aan Den Helder Actueel.

Lees ook:

18 reacties

 1. Basketbal Liefhebber

  Waardeburg en Mijnen, dank voor het duperen van welwillende mensen over de rug van het basketbal.

 2. Dennis M. Loef.

  Nu vraag ik mij af worden deze drie vriendjes in het kwaad hoofdelijk aansprakelijk worden gesteld, zodat ze nooit meer in de rest van hun leven mensen iets kunnen voorspiegelen wat later als een zeepbel uit elkaar springt? Worden dit soort bullshitters nou eigenlijk ook geregistreerd in Tiel zodat ze geen leningen meer kunnen krijgen zoals normale mensen. Laat dit soort absoluut nooit meer dit soort bedrijven laten leiden en lijden.

  1. Basketbal Liefhebber

   In Nederland kunnen ze gewoon weer doorgaan. Waardeburg doet z”n hele leven al niks anders.

   1. Hotmail 2

    Wat ik uit de kerstboom BV’s begrijp is dat de Kingsdome BV de exploitant is van het pand. Het pand is weer eigendom van Dante vastgoed BV met als directie Paul Mijnen en Rob Waardenburg. Dus schuldeisers door schuiven die rekening als Waardenburg/Mijnen opdracht heeft gegeven.

   1. dagobert.

    Ligt er helemaal aan , welke b.v. vorm, er is gekozen. Als er gekozen is voor de b.v vorm zonder persoonlijke aansprakelijkheid dan kan je een liedje gaan fluiten. Er bestaat ook nog de gedeeltelijke aansprakelijkheid Dan, kunnen zij hoofdelijk aansprakelijk gesteld worden voor een gedeelte van de schuld. Pas bij volledige aansprakelijkheid, schraap je de haren van hun ko..eh bips.

 3. heldenaar

  Zou toch een nieuwe start worden met nieuwe mensen.
  Hoe kan Piet Meijer dan weer in het bestuur komen.
  Deze man is al drie keer falliet gegaan in Den Helder. Wordt dus weer niks.
  Deze man doet het alleen om er zelf beter van te worden en niet om het basketball te redden voor den helder.
  Vraag maar na in Amstedam

  1. sukkels

   de heer meijer heeft de gave om zijn handjes in onschuld te wassen als het mis gaat maar is een laailichter eerste klas geen zaken mee doen als deze man spreekt liegt hij al net als r waardeburg spreekt loos

 4. Bas en ket

  Het is heel stil op de FB van Rene. Eerst bijna om de minuut berichten en mensen hoop geven. En nu??

 5. Snoopy

  Een doorstart wordt heel moeilijk. Ga maar na. Een doorstart na faillissement is alleen interessant voor de curator als het belang van de schuldeisers wordt gediend. Dat belang staat bovenaan. Maatschappelijk belang telt niet of veel minder. Via een doorstart zal er dus een belangrijk deel van de schuld afbetaald moeten kunnen worden. Dat lukt misschien met een productiebedrijf wel maar met een basketbalclub niet. Daar moet geld bij. Dus wordt “de boel” verkocht. Maar wat valt er te verkopen? Dat ligt aan de verwevenheid van de bedrijven. En aan de assets. De spelers zijn dat niet, die zijn geen eigendom van de club zoals met voetballers. De tribunes dan? Levert alleen schroot op. Uiteindelijk komt de curator misschien bij de eigenaren van de hal terecht. Dan komt de hal in de veilingverkoop. Daar heeft Mijnen hem ook uit gekocht, 4 jaar geleden. Het is zeer ongewis wat er dan allemaal met de huurders gaat gebeuren. Het basketbal is dan al lang verdwenen en misschien gaan de gym en de sauna er achteraan.
  Nog een detail: de curator zal ook kritisch kijken naar de recette-afdracht aan de spelers. Waarom zij wel en andere schuldeisers niet meedelen? Zij spelen er twee wedstrijden voor maar de andere schuldeisers hebben het kunnen spelen mede mogelijk gemaakt en vissen achter het net. De recette is aan de boedel onttrokken terwijl het faillissement al in zicht was. De clubeigenaren hadden dit niet mogen toestaan en de spelers hadden solidair moeten zijn met de andere schuldeisers en de sympathieke geste niet mogen accepteren.

  1. Bas en ket

   Lijkt op een auctio Pauliana in Jip en Janneke taal bewust geld onttrekken terwijl je weet dat je failliet gaat. Journalisten al eens gevraagd waarom er een begroting was en de sponsors ogenschijnlijk 0,0 betaalden? Al eens gevraagd hoe dit zo komt? Never zoiets van jullie gezien.

  2. sukkels

   de heer mijnen heeft helemaal niks gekocht het pand is eigendom van een amsterdamse projectontwikkelaar de heer mijnen kan alleen maar een grote b.k opzetten en beloftes niet na komen een grotere loser bestaat er niet met zijn king verpakkingen walgelijke man

 6. bbal

  vraag ook even na hoe Coltof er in bepaalde kringen in Amsterdam bekend staat ? en of hij altijd alle sponsor verplichtingen in zijn tijd na kwam.

  1. Shane

   iedereen weet dat praatjes geen gaatjes vullen dus die “beste” man is wel een beetje stil geworden, was hij ook niet failliet gegaan in den helder en ging er niet een speler achter hem aan die geld ging ophalen bij hem, is lang geleden maar toch he wie frist mijn geheugen even op

 7. Anton Hagen.

  Nu ben ik absoluut geen sportliefhebber van welke sport dan ook,maar als ik dan lees dat bepaalde heren min of meer uitgemaakt worden voor zakkenvullers enz,enz.
  Ik vraag mij dan ook af of dat geen geen smaad is en het bekladden van de goede naam van die personen door de geachte reageerders.
  Zij zullen het veel beter weten dan ik hoe de handel en wandel van genoemde heren in elkaar steekt,maar toch,kijk uit wat u schrijft,u heeft zomaar een proces aan uw broek wegens smaad o.i.d.
  Of Den Helder Kings nu wel of niet blijft bestaan zal mij een zorg wezen.
  Alleen hoop ik dat onze gemeentebestuurders er ABSOLUUT GEEN CENT INSTEKEN!!
  Er zijn ergere noden in Den Helder die een extra financieel steuntje hard kunnen gebruiken in deze tijd.
  Er is helaas stille armoede genoeg in Den Helder,denk daar dan maar aan gemeentebestuur en raadsleden voordat er geld in een (blijkbaar)bodemloze put gestort gaat worden.

Reageren is niet meer mogelijk.