DHA-A leader
DHA-A leader
DHA-A leader

Raadscommissie bespreekt aanpassing Sportbesluit

De raadscommissie Maatschappelijke Ontwikkeling (MO) buigt zich maandagavond over het Sportbesluit uit 2010. (DHFOTO).Den Helder – De raadscommissie Maatschappelijke Ontwikkeling (MO) buigt zich maandagavond over het Sportbesluit uit 2010. Aanleiding hiervoor is de impasse die is ontstaan in het conflict met Rugby Club Den Helder. De fracties van GroenLinks, Behoorlijk Bestuur, ChristenUnie en de Vrije Socialisten zien het besluit het liefst aangepast.

Het Sportbesluit werd in 2010 vastgesteld. Het bepaalde onder meer dat een buitensportvereniging aan huur ten minste 15 procent van het als kostendekkend berekend tarief dient te betalen. Ook van RCDH is dat gevraagd, maar de club vindt dat onterecht. Onder meer omdat het veld openbaar terrein is en ook door anderen wordt gebruikt. Tijdens de raadscommissie van 19 januari kwamen commissie en wethouder Dirk Pastoor niet tot een oplossing.

GroenLinks gaf toen al aan het Sportbesluit opnieuw op de agenda van de raad te laten zetten, omdat het tijd is voor aanpassing. De praktijk leert dat maatwerk soms nodig is en dat blijkt met de huidige regels zo goed als onmogelijk. Door actualisering van het Sportbesluit moeten soortgelijke impasses als met RCDH in de toekomst voorkomen kunnen worden. De vergadering van de raadscommissie begint om 19.30 uur in de Plaza van het stadhuis.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook:

3 reacties

  1. Rebel

    Op zich een goed initiatief. Als een regeling te nauw in het pak zit is een aanpassing een oplossing.

Reageren is niet meer mogelijk.