DHA-A leader
DHA-A leader

Erekoorden Marine voor twaalf mensenredders

Twaalf militairen ontvangen op woensdag 4 maart het nieuwe Erekoord van de Koninklijke MarineDen Helder – Twaalf militairen ontvangen op woensdag 4 maart het nieuwe Erekoord van de Koninklijke Marine uit handen van Commandant Zeestrijdkrachten, luitenant-generaal der mariniers Rob Verkerk. Het Erekoord van de Koninklijke Marine is een bijzondere onderscheiding voor het redden van mensenlevens buiten hun werk. Dit loopt uiteen van het redden van drenkelingen tot het reanimeren van verkeersslachtoffers.

Gedecoreerd worden vier militairen van de vloot en acht van het Korps Mariniers. Zij kwamen mensen te hulp in acute noodsituaties op de A58 in Zeeland, op de A2 in Brabant, in Tiel, in Den Helder, nabij Anna Paulowna en op Texel. Dit gebeurde gewoon op straat, of in een enkel geval bij mensen thuis. Het optreden van deze militairen had niet direct te maken met hun werk en is daarom van bijzondere betekenis.

De nieuwe onderscheiding kan worden toegekend aan militairen en burgers in actieve dienst bij de Koninklijke Marine. Het erekoord is bedoeld voor degene die op zeer bijzondere wijze, buiten gevechtsomstandigheden, loffelijk en levensreddend handelt. Dit past bij het opvallende karakter van het optreden buiten het ‘normale werk’ van de betrokken militairen.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: