DHA-A leader
DHA-A leader

Laura van Regenmortel 4e bij Strandrace Ameland

Vlnr: Kessler, Van Regenmortel en Hoogeboom bedwingen de zware strandslag bij het Oerd op Ameland.Den Helder – Laura van Regenmortel reed zaterdag in de Strandrace over ruim 40 kilometer op Ameland naar een fraaie vierde plaats. De wielrenster van HRTC DOK sloop in de beginfase van de vrouwenwedstrijd bij de eerste strandslag keurig mee met de latere winnares Alieke Hoogeboom en Nina Kessler (2e) en de Nederlands kampioen Pauilina Rooijakkers.

Op het voor de windse stuk op het strand naar het Oerd moest Regenmortel een aantal keren passen. Toch slaagde zij erin op het zware tegenwindse stuk op de terugweg haar plek in de kopgroep te behouden. Op de steile klim vanaf het strand sloeg Hoogeboom haar slag en moest Regenmortel de andere drie laten gaan.

Glasbergen tijdens de strandrace op Ameland.De Helderse wielrensters Jessica Glasbergen en Tanja Ites verspeelden bij de eerste strandslag reeds de aansluiting bij de kopgroep. Zij reden in een tweede groep als viertal stug door, maar zagen de vier koplopers uiteindelijk uitlopen naar een voorsprong van meer dan zes minuten. Glasbergen sprintte uiteindelijk naar een vijfde plaats, terwijl Ites, leeggestreden, genoegen moest nemen met een achtste plaats.

Eigen wedstrijd
De vrouwen die met een tijdverschil van 20 minuten voor de mannen waren gestart, reden dit keer voor het eerst in de Strandracecompetitie een eigen wedstrijd. Winnaar bij de mannen werd Bram Imming. In totaal gingen er afgelopen zaterdag meer dan 400 mountainbikers van start op Ameland. Op zondag namen nog eens duizend mountainbikers deel aan tochten over 30 tot 90 km over het eiland.

Tekst en foto’s door Dick van der Weide

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder de noemer 'gast auteur' verschijnen artikelen als ingezonden stukken, columns, recensies, et cetera, die niet zijn geschreven door de vaste medewerkers van Den Helder Actueel. Ook gesponsorde berichten (waarvoor door derden betaald is) vallen hieronder. Dit wordt verder apart weergegeven, direct onder het bericht.

Lees ook: