DHA-A leader
DHA-A leader

NJJK limiet voor Boyd Wijkman

Boyd Wijkman zwom de limiet  voor het Nederlands Jeugd & Junior Kampioenschappen (NJJK) Lange Baan in Eindhoven (aangeleverde foto).Den Helder – De wedstrijdzwemmers van MSV Zeemacht waren zaterdag actief op een drukbezochte limietwedstrijd in Alkmaar. Bij deze wedstrijd slaagde Boyd Wijkman erin om op de 100 meter vrije slag de limiet te halen voor het Nederlands Jeugd & Junior Kampioenschappen (NJJK) Lange Baan in Eindhoven. Er werd uitstekend gezwommen door de gehele ploeg met in totaal 28 persoonlijke records.

De grootste verbetering kwam op naam van Amber van der Kruk, die maar liefst een minuut van haar 400 meter vrije slag PR afhaalde. Op dezelfde afstand haalde Sanne Rotteveel twaalf seconden van haar PR af. Andere grote verbeteringen kwamen van Raphaella Nelissen die negen seconden van haar 100 meter schoolslag PR afhaalde en Jet Kleine die ruim zes seconden van haar PR op de 100 meter vlinderslag afhaalde.

Naast zijn PR op de 100 vrij zwom Boyd Wijkman ook een PR op de 200 rug. Collin Schouten haalde op al zijn drie de afstanden een PR en verder waren er dubbele PRs voor Jairo Kauwoh, Suzanne van der Brink, Lara Smits, Marco van der Wulp, Annette van Dok en Jet Kleine. Er werden ook diverse podiumplaatsen gehaald door de Zeemachtzwemmers. Jordi de Nijs werd eerste op de 200 meter vrije slag en Jairo Kauwoh won met overmacht de 200 meter schoolslag. Anouk van der Kruk werd derde op de 200 meter vrije slag en Emma Riemers werd derde op de 100 meter vrije slag in een nieuw persoonlijk record.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

DHA-B Home468