DHA-A leader
DHA-A leader

Politiek schaart zich achter “The Passion”

Politiek schaart zich achter "The Passion".Den Helder – De Helderse politiek schaart zich massaal achter het idee van vlootpredikant Fred Omvlee om het televisieproject “The Passion” naar Den Helder te halen. Dat bleek maandagavond tijdens de vergadering van de gemeenteraad. De komende tijd wordt onderzocht wat voor Den Helder de mogelijkheden zijn.

Het CDA en de Stadspartij dienden gezamenlijk een motie in die het college opriep “te onderzoeken of er mogelijkheden zijn om deze productie met grote promotionele waarde naar Den Helder te halen, al dan niet in samenwerking met de Koninklijke Marine, de initiatiefnemers actief te ondersteunen bij het onderzoeken van de mogelijkheden, te onderzoeken welke kosten hiermee zijn gemoeid en de raad vervolgens uiterlijk in juli 2015 te informeren over de bevindingen.”

De motie kreeg steun van alle fracties in de raad en ook wethouder Dirk Pastoor liet namens het college weten dat zij het plan “omarmt”. De wethouder liet wel weten dat inmiddels ook Tilburg, Haarlem en Utrecht in de race zijn voor The Passion 2016, maar dat zal Den Helder niet weerhouden te kijken wat er mogelijk is. Mocht het tv-project naar onze stad komen, dan is dat niet alleen van grote promotionele waarde, het levert ook financieel veel op. “Groningen heeft berekend dat het alleen al 500.000 euro heeft opgeleverd aan extra inkomsten voor het bedrijfsleven, waaronder horeca en het hotelwezen.”

Veiligheid
Voor het project is een plein nodig waar 20.000 mensen kunnen staan, plus een geschikte ‘overloop’. Dat moet volgens velen te vinden zijn in Den Helder. Ook moet het elk jaar aan een actueel thema worden gekoppeld. Tjitske Biersteker zag in het thema Veiligheid, in combinatie met de aanwezigheid van Defensie binnen onze gemeente, een mooie kapstok. Peter de Vrij van de Partij van de Arbeid stelde als ‘voorwaarde’ voor de steun aan de motie dat, mocht het lukken The Passion binnen te halen, Marinus Vermooten de verteller wordt.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook:

2 reacties

  1. Bodelo

    Als ik het zo lees heeft Tjitske het begrepen, Peter de Vrij helaas wat minder.
    Desalniettemin is het zeer positief dat volledige medewerking wordt beloofd. Hoewel de overige kandidaten “zwaargewichten” zijn, kan misschien het enthousiasme in onze gemeente doorslaggevend zijn?

  2. Peter

    Inderdaad Bodelo, PdV begrijpt het niet echt. Met alle respect voor Marinus maar de verteller is een BNer. Marinus kan wel een apostel spelen. Of een discipel. (is het zelfde) Met Angela Groothuizen als Maria, Marcel Veenendaal als Jezus.

Reageren is niet meer mogelijk.