DHA-A leader
DHA-A leader

Jongeren aan de slag met ‘de Multifunctionele dijk’

De Helderse Vallei organiseert volgende week, samen met het Juniorcollege, voor ruim honderd leerlingen uit de 2e en 3e klassen het project "De Multifunctionele dijk" (bron: HHNK).Den Helder – De Helderse Vallei organiseert volgende week, samen met het Juniorcollege, voor ruim honderd leerlingen uit de 2e en 3e klassen het project “De Multifunctionele dijk”. Op maandag 22 juni wordt afgetrapt met een programma bij Fort Kijkduin op en achter de dijk.

Gedurende de week worden de leerlingen uitgedaagd om na te denken over ‘de dijk van de toekomst’. Door klimaatverandering en het stijgen van de zeespiegel moeten we steeds kritisch blijven kijken naar onze zeewering: voldoet deze nog? Of moet hij hoger of breder? En hoe zorgen we ervoor dat de dijk interessant blijft voor onze bewoners, maar ook voor toeristen? Met andere woorden: hoe ziet de dijk van de toekomst er uit? Door middel van onderzoeksopdrachten, inspiratiebijeenkomsten en gastlessen van onder andere het Hoogheemraadschap werken de leerlingen toe naar een eigen ontwerp voor een dijk.

Op vrijdag 26 juni presenteren de leerlingen hun ontwerpen in de aula van het Juniorcollege. Wethouder Wagner, een afgevaardigde van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en genodigden van de gemeente Den Helder en Woningstichting Den Helder beoordelen de ontwerpen dan op creativiteit, technische haalbaarheid en originaliteit. Aan het eind van het project wacht een spectaculaire prijs voor de winnende projectgroep, die mede mogelijk gemaakt wordt door de Waddenexplorer.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

1 reactie

Reageren is niet meer mogelijk.

DHA-B Home468