DHA-A leader
DHA-A leader

Onverdiende nederlaag Helders Elftal tegen RW Lüdenscheid

Duel voor het doel van Ludenscheid (DHFOTO).Den Helder – Het Helders Elftal heeft zaterdagavond het Den Helder Maritiem Nederlaagtoernooi netjes afgesloten. Tegen Rot Weiss Lüdenscheid had de Helderse formatie vaak het beste van het spel, kreeg zij ook de nodige kansen op goals, maar waren het uiteindelijk toch de bezoekers die met 1-2 wonnen. Het duel stond onder leiding van scheidsrechter Rob Wassink.

Zeker in de eerste helft was de thuisploeg meer dan opgewassen tegen de bezoekers. De ballen vlogen echter voorlangs, over en in de handen van de Duitse keeper. De spelers van Rot Weiss kwamen minder vaak voor Michaelis en wisten in de eerste 45 minuten ook niet te scoren. Zodoende was het bij rust 0-0, een meer dan terechte tussenstand.

Na de thee kwam RWL al na vier minuten op 0-1, met dank aan wisselspeler Rostand Ndoumi Kemadjou (Rossie). Twee minuten later had het alweer gelijk kunnen staan, maar de bal belandde na een duel tussen Patrick Beens en de Duitse goalie eerst via Beens op de lat en daarna (via een kopbal van Beens op de terugketsende bal) via de paal naast. Een minuut later was het bijna raak aan de andere kant, maar ook het schot van Patrick Klatt eindigde op de paal.

Handen schudden voor aanvang van de wedstrijd (DHFOTO).Keeper plukt uit de lucht voordat de spits van  het  Helders Elftal in kan koppen (DHFOTO).Strafschop
Na precies een uur spelen viel dan toch de verdiende gelijkmaker. Het doelpunt kwam op naam van Lars Weistra. Hierna waren er meer kansjes voor het Helders Elftal, maar tot goals kwam het niet. In de 71e minuut werd keeper Mitchell Michaelis gewisseld voor Mike Janki en die mocht tien minuten later ‘vissen’. Na een handsbal van Rudo Hidden kende Wassink een strafschop toe aan de bezoekers, die door Redouane el Alami feilloos werd ingeschoten: 1-2. In het restant van het duel viel zowaar nog de eerste gele kaart uit de serie van vier wedstrijden. De ‘gelukkige’ was Rossie, terwijl de kaart eigenlijk voor Beens had moeten zijn, want hij maakte juist een forse overtreding op Kemadjou.

Ondanks de nederlaag speelde het Helders Elftal toch een zeer behoorlijke wedstrijd, waarbij een gelijkspel absoluut verdiend was geweest. Al met al heeft het elftal vier mooie wedstrijden achter de rug, waarbij alleen Telstar (0-6) echt serieus een maatje te groot was.

Foto’s: DHFOTO.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook:

DHA-B Home468