DHA-A leader
DHA-A leader

AZC Doggershoek nu officieel geopend

Schuiling, Wagner en de kinderen van DroomHelder openen het AZC (DHFOTO).Den Helder – Het nieuwe asielzoekerscentrum in de voormalige jeugdinrichting De Doggershoek is woensdagochtend officieel geopend. Wethouder Odd Wagner knipte samen met burgemeester Koen Schuiling en enkele jongeren van DroomHelder het lint door, waarmee de voorheen gesloten inrichting werd geopend.

De eerste bewoners arriveerden enkele weken geleden, alhoewel de verbouwing toen nog niet was afgerond. De grote stroom vluchtelingen naar Europa maakte echter dat het COA snel extra opvang nodig had en dus werd een deel van de Doggershoek alvast in gebruik genomen. Ook nu is het werk nog niet helemaal afgerond, maar het gebouw is inmiddels wel goed gevuld.

De groep bewoners kan snel wisselen, omdat een deel er maar kort zit. Op dit moment zijn er zo’n honderd minderjarige bewoners (zonder ouders) en verder veel asielzoekers die tot voor kort in de Maaskampkazerne zaten gevestigd. Die kazerne is nu enkel en alleen bedoeld voor nieuwe instroom. In de Doggershoek is plek voor maximaal 575 bewoners.

Een van de woonkamers (DHFOTO).De tuin van het AZC (DHFOTO).Loftrompet
Burgemeester Koen Schuiling hield een korte toespraak. Daarin stak hij de loftrompet voor het COA, de omwonenden en de gemeenteraad. Toen duidelijk werd dat er snel extra opvangplekken nodig waren, liet Den Helder volgens Schuiling zien waar we hier goed in zijn; problemen aanpakken en oplossen. “En ja, de omwonenden hadden ook enkele terechte vragen en zorgen, maar ze hadden ook een houding van we gaan het wel samen oplossen.”

Ook unitmanager Ronald Ligthart prees de flexibele houding van de gemeente, de raad en de inwoners van de stad. “Dat is iets waar we met z’n allen trots op kunnen zijn.” Ligthart meldde wel dat hij, toen Schuiling hem vroeg eens naar de Doggershoek te kijken als COA-locatie, niet direct enthousiast was. “Op dat moment hadden we nog nooit een voormalige gevangenis in gebruik genomen als asielzoekerscentrum. Nadat ik hier een dag had rondgekeken vertrok ik echter enthousiast, want ik zag vele mogelijkheden. En daarmee is landelijk een trendbreuk ontstaan, want inmiddels zijn elders in het land ook voormalige gevangenissen in gebruik genomen door het COA.”

Rondleiding
Voor de officiële opening waren woensdag ook raadsleden en omwonenden uitgenodigd. Na het lintje knippen kregen zij een rondleiding door het gebouw, waarbij wel nadrukkelijk werd gemeld dat het maken van foto- en videobeelden waarop bewoners herkenbaar te zien waren niet was toegestaan. Uit privacyoverwegingen en omdat ‘het verhaal’ van lang niet alle bewoners al bekend is en dus nog niet kan worden ingeschat wat de eventuele gevolgen kunnen zijn van het publiceren van hun foto’s voor familie in het land van herkomst.

Foto’s: DHFOTO.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook:

70 reacties

 1. Dick Berts

  Echte vluchtelingen zijn hier natuurlijk welkom. Maar dat het ‘verhaal’ van lang niet alle bewoners bekend is, vormt een afgrijselijk eufemisme voor het feit dat onze grenzen wijd open staan en dat we overspoeld worden door mensen die we niet eens meer kunnen registeren. Met alle veiligheidsrisico’s van dien. Deze absurde situatie zou wel eens het einde van Europa kunnen worden. En onze bestuurlijke elite speelt ondertussen mooi weer.

 2. Jan Kieker

  Dick Berts, je slaat de spijker op zijn kop. Dit is een zeer riskante ontwikkeling.
  Ik doe geen doom voorspellingen, maar mijn verwachtingen kunnen momenteel het daglicht niet verdragen

  1. Dick Berts

   Ik denk dat we dezelfde verwachtingen hebben Jan. En die zijn gewoon op logica gebaseerd. Het is de nalatigheid van de politiek die het daglicht niet verdraagt.

 3. janman5

  Je zegt precies wat ik ook altijd denk, misschien mogen de bruidjes van 13 jaar hier ook komen tesamen met hun echtgenoot van plm. 38 jaar. Want je kunt ze toch niet van elkaar scheiden?

 4. Dick Berts

  En denk nou maar niet dat het ook maar een fluit uitmaakt wat wij hier schrijven. De burger telt totaal niet mee, als zijn opvattingen door de politieke elite als incorrect worden gezien. Het gevolg? Wilders premier, dat staat voor mij vast. Ik ben de laatste om hem te demoniseren, maar of we daar blij mee moeten zijn….

  1. Ziener

   Geer Wilders is slechts het gevolg van de keuzes die de afgelopen decennia zijn gemaakt. Dus in dat opzicht is het logisch dat hij uiteindelijk premier zal zijn. En als je kijkt naar de besluiten vandaag de dag komt dat moment sneller dan menigeen in politiek correct Den Haag wil.

 5. dagobert

  Ik denk, dat als Wilders het voor het zeggen krijgt , we het zelfde krijgen als hier met Reenders. Hij weet niet hoe snel hij de boel moet verraden.

  1. Monique_K

   Mwah, Wilders maakt het nog bonter, die geeft zijn breekpunt al op voor de onderhandelingen. Hier hebben ze het nog een jaar ‘aangezien’.

 6. Bodelo

  Ik had het “stoer” gevonden als op enigerlei wijze was gerefereerd aan het “aanpakken” wat wij in Den Helder kennelijk goed kunnen en waartoe de aannemer (die niet uit Den Helder komt) niet in staat was.
  Let wel; het is nu bijna oktober en de aannemer is nog niet klaar ……

  1. apolocat

   Ik dacht ook dat het afgelopen maart gereed had moeten zijn. Van der Tuin had aangegeven dat dat hem niet zou lukken maar mei wel. Nu is het bijna oktober, dus 6 maanden later, en nog is het niet af. Vreemde zaak.!!! Er zal vast wel meer gespeeld hebben bij die aanbesteding, maar als je daar niet bij geweest bent is dat nooit te bewijzen.

 7. Theo

  Wat is er gedaan met de terechte vragen en zorgen van de bewoners? Laat me raden……..NIETS!!!! We moeten blij zijn met een kleine 600 nieuwe bewoners (jonge mannen) waarvan er een aantal getraumatiseerd is, ze (bijna) allemaal moslim zijn en uit een middeleeuwse cultuur komen, toch burgemeester Schuiling?

 8. Henny

  Maak je borst maar nat !! Die krijgen we hier nooit meer weg !! Bedankt Schuiling !! En die COA vertrouw ik voor geen cent.

  1. dagobert

   Als ze eenmaal de geneugten van deze verzorgings maatschappij hebben geproefd, krijg je ze met geen tien kamelen terug.

  2. dagobert

   Voorlopig, zitten we nu met drie asielzoekers/vluchtelingenkampen met 1250 “gasten” Het derde kamp, Het Maaskamp zou gesloten worden zodra de situatie dat toelaat. ( nooit dus ) Hebben is hebben met dat COA.

 9. maxie

  Hier mogen we lekker klagen op DHA,verders interesserend die overheid en die rampzalige gemeente helemaal geen enen snars wat wij er van vinden.
  Lekker binnen halen en nog veel ook!
  Jullie zien het ook wel op straat lui die met ze drieën of vieren naast elkaar lopen zonder op zij te gaan..
  Bedankt overheid en gemeente die niks doen!

 10. torren 4 ever

  Idd ongelovelijk dit ….
  En maar binnen halen die gasten , als ik om half 5 na een 8 urige werkdag naar huis rij over de nieuweweg langs het azc lopen ze idd met zn drieen naast elkaar en als klap op de vuurpijl met de fiets aan hand aan de ene kant van het stuur een AH tad ann de andere kant een tas van aktiesport in de hand een tas van de gall & gall en aan het oor een mobiele telefoon !!!!!
  En ik maar werken om te kunnen sparen voor een nieuwe fiets voor mn kinderen …..
  Welkom in Nederland en ons Den Helder .

  1. Monique_K

   Ten eerste wordt er niemand gehaald, ze komen helemaal vanzelf. Ten tweede zegt de ‘dure’ boodschappentas niets, wie weet ligt er een stapel bij de uitgang, voor iedereen te gebruiken, lekker milieubewust. En last but not least een vraagje: als jij vandaag moet gaan vluchten, neem je dan je mobieltje mee? Oftewel, niet iedere asielzoeker was per definitie een armoedzaaier, maar van alle voormalige rijkdom is vaak weinig meer over gebleven dan je mobiele telefoon, met je foto’s en filmpie’s, en je eigen muziek. Beetje absurd om iemand dan zijn mobieltje te misgunnen en te klagen dat je moet gaan sparen.

   1. maxie

    U leest zeker alleen DHA zeker als de reactie zo lees.
    De echte kranten zal u eens moeten lezen wat daar instaat.
    Kennelijk wilt u niet de problemen inzien wat deze mensen veroorzaken.
    Niet allemaal hoor maar wel het grootste gedeelte wat hier binnen komt.
    En reken maar dat zijn er heel erg veel.

    1. Monique_K

     Wat hebben zowel de post waarop ik reageerde alsook mijn reactie te maken met de problemen die deze stroom van vluchtelingen met zich meebrengt? Of wil je soms zeggen dat het hebben van een mobieltje een probleem veroorzaakt, of het lopen met ‘dure’ boodschappentassen?

     Verder, het ‘grootste’ gedeelte veroorzaakt problemen? Waar haal je die onzin vandaan? Of bedoel je dat jij er problemen mee hebt, en cq veroorzaakt het problemen, bij jou?

 11. dagobert

  Hierin Monique, heb je gedeeltelijk gelijk. Inderdaad ze komen hier zelf naar toe. Maar wij ( onze regering) doet er niets aan( behalve mooie woorden) om de stroom van vluchtelingen een halt toe te roepen. En het lijkt er sterk op , dat alles in het werk gesteld wordt , om koste wat het kost deze mensen binnen te halen. Op zich niets mis mee .Maar er komt een punt , dat er gezegd moet worden genoeg is genoeg. Men moet ook verder kijken, of wij nog wel in staat zijn( financieel en materieel) , om de stroom van vluchtelingen een menswaardig bestaan te geven.( een inderhaast ingericht tentenkamp in een park of natuurgebied is ook niet alles.) Er dient terdege rekening gehouden moeten worden met de eigen bevolking. Een vluchteling, of een asielzoeker/migrant, is tot daar aan toe. Maar wat er nu gebeurd , is een hele volksverhuizing. En dat kan ons land , hoe goed de bedoelingen ook zijn, niet of nauwelijks aan. Hulp , tot daar aan toe , en ook graag geboden, daar niet van. Maar er zijn grenzen aan de mogelijkheid om die hulp te bieden.

  1. Monique_K

   Hoe had je dat concreet willen doen, die stroom een halt toeroepen? Als jij het wel weet mag je het zeggen!
   En ja, op dit moment wordt er inderdaad van alles aan gedaan om de toch al zwakkere lidstaten aan de buitengrens te ontlasten, heel normaal toch? Griekenland en Italië zijn de laatste jaren al een buffer voor ons, maar voor hun zijn de grenzen aan de mogelijkheid om te helpen echt bereikt.

   1. maxie

    Jij zingt ook een liedje voor ze als ze aankomen in het ”beloofde Nederland” en oh oh oh wat hebben ze het zwaar dame.
    Zou bijna medelijden krijgen zeg!
    Ze moeten gewoon binnen een jaar weg uit Nederland,dit gaat grote problemen opleveren.
    .

    1. dagobert

     Fijn om te horen dat jij ze ook , al is het maar voor een jaar welkom heet. Je gaat vooruit.

 12. Danny

  Ongelooflijk… stijgende lijnen in hulpbehoevenden bij de Voedselbanken, Nederlandse gezinnen lijden hongersnood, iedereen heeft last van de crisis… en toch zoveel duizenden mensen opvangen. Wie moet dat betalen? En doe ons een groot plezier Schuiling… zodra iemand zich misdraagt (lees de vele vechtpartijen bij diverse AZC) .. draag dat verkeerde volk dan gelijk over aan Den Haag. Daar hebben ze vast nog wel ergens een slaapplek.

 13. Ikke

  Monique.. laat me raden. Links en etend uit de vluchtelingenruif? Je zal wel baat hebben bij al die gelukszoekers. Ik vind het 10x niks dat we overspoeld worden met die soort lui. En wat we anders hadden moeten doen? Tegenhouden natuurlijk! Waarom nou al deze mensen precies naar het meest dichtbevolkte gebied van de wereld trekken. Een gebied waar ze cultureel en historisch helemaal niks mee hebben!! Ga lekker naar die moslimlanden in de nabijheid van Syrië, plek en geld zat!

  1. Monique_K

   Sommige van mijn standpunten zijn inderdaad ‘links’, anderen liberaal, maar hoofdzakelijk gewoon humaan. En nee, ik heb geen persoonlijke baat bij asielzoekers. Je zit er dus behoorlijk naast met je vooroordelen.
   En natuurlijk is het ’10x niks’ dat we overspoeld worden door vluchtelingen, maar om het nou ‘die soort lui’ te noemen .. het zijn potverdorie mensen in een rotte situatie, een situatie die nota bene mede door ons/onze bondgenoten is veroorzaakt!

   Maar vertel, hoe had je ze tegen willen houden? Met leuke klinkende retoriek, zoals ‘grenzen dicht’, ben je er niet. Er zijn duizenden kilometers grens, het is onmogelijk om dat allemaal te bewaken, dus vertel, hoe had je ze concreet tegen willen houden, ik ben benieuwd!?

   Maar welke moslimlanden in de nabijheid bedoel je? Er zitten al miljoenen in Turkije, Libanon en Jordanië, het enige andere land in de nabijheid is Irak en daar zijn er al miljoenen van het eigen volk zonder huis. Of bedoel je dat ze even met hun kinderen door 100den kilometers woestijn moeten gaan trekken, richting oliestaten? Daarnaast, je weet hopelijk dat Syriërs vrij modern zijn? Zeker in de steden zijn blote armen en benen geen probleem, maar wat je ook draagt, vooral heel veel Bling (bling mag niet van de conservatieve moslim) .. dus waarom zouden die naar het oerconservatieve Saudi-Arabië willen vluchten, als ze fundamentalisten willen kunnen ze ook schuilen onder de paraplu van IS.

   1. maxie

    Als jij het 10x niks vind dat ze hier komen,dan kan je beter op de pvv stemmen Monique.
    Die vinden dat namelijk ook 10x niks dat ze hier binnen wandelen.
    En een echte dankbare vluchteling gooit geen vrouw tegen de grond terwijl ze met een kinderwagentje loopt.

    1. Monique_K

     Ik had het niet over hier komen, ik had het overspoeld worden, en daarmee doel ik op de problemen die dat veroorzaakt. Voor de rest zal ik nooit stemmen op die ondemocratische 1-mans partij die haar breekpunten al opgeeft voor de eerste onderhandeling, ik heb niets met populisten en hun holle retoriek.
     Wat die vluchteling aangaat, je beseft dat die man verward was? Wie weet dacht hij wel dat die vrouw in gevaar was, PTSD doet vreemde dingen met je hersenen.

     1. maxie

      Ja inderdaad Monique,dat PTSD is niet al te best voor je hersenen.
      Aangezien alle vluchtelingen dat dus allemaal hebben.
      En er zijn en komen hier nog veel meer hoor,reken daar maar op.
      Dus uiteindelijk zullen er heel veel voor overlast zorgen.
      En vrouwen daar hebben ze heel weinig respect voor hoor.
      Maar dat zal volgens jou best mee vallen toch Monique_K?

 14. Marinus Vermooten

  Ik wil me niet mengen over de discussie toelating vluchtelingen, wat me overigens wel verbaas dat in de jaren 1948-1951 de kranten en tijdschriften volstonden over een overbevolkt Nederland en vele duizenden Hollanders hierdoor inscheepten naar Canada, Australie en Zuid Afrika. Eén van de populairste Nederlandse speelfilms ‘Sterren Stralen Overa’l rond 1952 trok volle zalen. Als zesjarige mocht ik met mijn ouders in bioscoop Tivoli deze film bekijken. De noodklok werd geluid. Vanochtend tussen 06.00-07.00 werd via de VPRO over de overbevolking in die jaren een interessante radiodocumentaire uit 1948 uitgezonden. Nederland met 10 miljoen inwoners raakte naar de mening van zeer verontruste politici dichtbevokt en de gronden om te bebouwen raakten, ondanks verschillende inpolderingen, op. Dat denk ik wel eens waarom maakten de Nederlandse bevolking van 10 miljoen mensen zich hier toen zo druk over. Maar dat de wereld zich anno 2015 over de overbevolking als zodanig druk moet maken, buiten de vraag over de vluchtelingenstroom, is duidelijk.

  1. dagobert

   Wat ik mij hiervan kan herinneren, is dat er zelfs reclame voor gemaakt werd . Vooral boeren werden er gevraagd om naar Canada en Australie te komen. In de jaren na de oorlog zijn er vele Nederlanders geemigreerd om een nieuw leven op te bouwen. Immers , Nederland likte zijn wonden van de oorlog en was volop bezig met de wederopbouw, zij die weggingen , zagen die wederopbouw en een nieuwe toekomst in een ander land, dat hun nog uitnodigde om te komen ook . Maar wat Marinus niet vermeld, is dat er vele teruggekomen zijn omdat wat zij voor ogen hadden niet gelukt was of omdat men daar niet kon aarden. Maar het is in geen geval te vergelijken met wat er nu gebeurd. Dit wat nu gebeurd, valt niet meer onder vluchtelingen, maar onder een voiksverhuizing.

 15. kitty

  Als ik zo alle berichten lees die in allerlei kranten staan of de tv zie dan krijg ik de kriebels, jonge knullen die als vluchteling binnen zijn, waar zijn de vrouwen en kinderen??? , de extreme moslimmen die de christenen bedreigen,en afranselen, vrouwen die worden bekeken en behandeld als een stuk vuil, en wij europeanen zijn heidenen voor hun en reken maar als ze eenmaal gesetteld zijn dat we er veel meer van zullen merken. De echte vluchteling, die hoor je niet en zie je niet, die is blij als hij/zij al word geholpen, en een echte vluchteling doet zn best om zich aan te passen aan het land waar ie is opgevangen. Maar de rest???? dat is niet best.

  1. dagobert

   Kitty, Als je alle kranten leest en de Journaals volgt, dan weet je ook , dat die jonge kerels zijn gevlucht omdat zij daar verplicht in dienst moeten . Zij zijn gevlucht , omdat zij de oorlog zat zijn en er niet verplicht aan mee willen doen.

   1. kitty

    dus gedeserteerd, maar goed dat neemt niet weg dat het aardig uit de hand loopt en als ik het laatste uit duitsland mag geloven dan is daar gevraagt een beetje bedekkende kleding te gaan dragen want de vluchtelingen hebben er problemen mee van hoe de duitsers erbij lopen m.n. de vrouwen. Ik hoop maar dat het meeste nieuws overtrokken is, maar we kunnen nu niet meer doen dan afwachten van wat de toekomst brengt en er t beste van hopen.

    1. dagobert

     Zij doen precies , wat er hier ook gebeurd is in de zestiger zeventiger jaren, Dienstweigeren! Alleen, doen ze het voordat ze worden opgeroepen. Dus kan je niet spreken van desertie. Dat pleeg je als je er vandoor gaat als je al in dienst zit. Maar wat je zegt , het wordt er inderdaad niet beter op als er zulke oproepen in de pers verschijnen (als ze al waar zijn ) dit soort dingen worden nogal snel groter gemaakt als dat ze zijn. Maar een feit is wel, dat onze westerse vrouwen gezien hun modieuze kleding , al snel als loslopend wild worden gezien. Als westerse vrouw hoef je dat in hun land niet eens te proberen. Dat levert gelijk een pak rammel op met een zweep. Zij leggen daar westerse vrouwen dan ook een kleding voorschrift op. Kijk maar naar de stewardessen van onze nationale trots de KLM. Die zijn verplicht hoofddoeken te dragen als de KLM islamitische landen aandoet, en niet alleen de KLM , ook andere maatschappijen. Je kan dit onder de noemer zetten, van andere normen andere waarden. Maar dat houdt niet in dat zij dat gelijk hier ook gelijk in willen voeren. Wij hebben ook onze waarden en normen, en daar dienen zij rekening mee te houden, niet andersom. Gaan ze daar niet mee akkoord en vergrijp je je aan de westerse vrouw, dan is er voor dat persoon geen plaats in onze samenleving. En jouw opmerking ,we wachten af, wat de toekomst brengt, kon wel eens te laat zijn als we afwachten. Gelijk zeggen waar het op staat, en wegwezen als zij zich daar niet bij neer willen leggen.

 16. maxie

  Zou mooi wezen als meneer Schuiling ook iets laat horen hier,al leest hij vast wel de reacties.
  Kennelijk doen alle burgemeesters dat als ik zo diverse kranten en media lees.

 17. Danny

  Het grootste probleem is dat wij ” als ingeburgerde Nederlanders” veel te makkelijk zijn en over ons heen laten lopen. In sommige landen zouden inwoners massaal in opstand komen. Natuurlijk zijn er gezinnen met goede normen en waarden die een nieuwe kans verdienen.. maar helaas zijn er ook voldoende vluchtelingen die zoveel ellende in hun eigen land hebben meegemaakt dus niet omkijken naar een verkrachting, beroving of erger. Dan is het een gewoonte geworden. En kindjes maken om in een land te mogen blijven mag nooit een reden zijn, die verantwoordelijkheid ligt bij de ouders zelf. Als je (nog) geen visum hebt ‘verdiend’ loop je de kans om te worden uitgezet. Het traject zou daarentegen wel sneller moeten verlopen zonder jarenlange mogelijkheden tot bezwaar, beroep etc. Een éénmalige mogelijkheid tot herziening zou voldoende moeten zijn, daarna klaar=klaar.

 18. Henk

  Het merendeel bestaat uit gelukszoekers, waaronder ook islamieten zitten die hun geloof gaan opdringen. Dan zijn er ook linkse lieden die willen dat ze voorrang krijgen op de arbeidsmarkt. Door linkse kliek voorrang op woonruimte. Dit is pure discriminatie van het eigen volk.
  Ze moeten aan de grenzen strenger controleren, geen identiteitsbewijs, jammer maar dan kom je er niet in. Kom je uit een land zonder enge vorm van oorlog, niet welkom. Wat zoeken Albanezen hier? geluk!
  En door linkse klier moeten wij ons weer eens aanpassen. Andersom, pas je aan aan de Westerse culturen, wil je dat niet wegwezen

 19. Anton Hagen

  Wellicht een utopie,maar ik lanceer het toch maar.
  Zou het geen goed idee zijn om al die Syrische jonge mannen in Europees verband een GOEDE militaire opleiding te geven en ze na deze opleiding als grondtroepen MET GOED MATERIAAL en met NATO/NAVO ondersteuning naar Syrië te sturen om daar tegen Assad en de I.S te gaan vechten om de democratie daar eindelijk eens waar te laten worden.
  Denk dat er vrijwilligers genoeg te vinden zijn.
  Eigenlijk net als inWO2 toen alle gevluchte mannen uit diverse landen voor de nazi’s waren gevlucht naar Engeland.
  Zeer velen hebben zich toen met hart en ziel ingezet voor de bevrijding van hun land,ten kostte van hun leven.
  Zoiets moet toch ook met die Syriërs mogelijk zijn?

  1. Jacques van Velzen

   Ja natuurlijk, ondertussen mogen ze dan ook maar meteen tegen Putin strijden aangezien het een actieve wapenbroeder van Assad is gebleken. Niet bepaald een vriend van turkije, die tegen IS strijdt, en ondertussen maar meteen wat lastige koerden op de korrel neemt. Die zelfde koerden die gesteunt door het westen samen met de rebellen zowel tegen IS als Assad strijden.

   Ja dat lijdt ongetwijfelt tot een afname van de vluchtelingen stroom. Wellicht toch een Utopie, of een gevreesde waarheid….

   1. Anton Hagen

    Beste Jacques van Velzen,
    Waarschijnlijk heeft u het net als vele andere Nederlanders wel in de gaten dat WO3 al een tijdje aan de gang is.
    De vluchtelingenstroom zal alleen nog maar erger gaan worden.
    En ik ben eerlijk,zolang ze (Amerika en Rusland) hun nieuwe wapens blijven testen in het Midden Oosten,vindt ik het prima.
    Het zou een stuk beter met de wereld gaan indien de V.N. ook eens wat daadkracht zou tonen,maar die hebben weer tegenstrijdige belangen in de Veiligheidsraad zodat de wereld binnen niet al te lange tijd(denk aan 20 tot 30 jaar) verdeeld is in twee kampen.
    Het Amerikaanse kamp en het Russische kamp.De Chinezen als lachende derde in het midden.
    En dan komt uiteindelijk de grote klap waarvan de Japanners in 1945 een (nog maar) klein voorproefje van hebben gehad
    Hopelijk wordt mijn doemdenken nooit waarheid.

 20. ikke

  Monique. Een situatie die door ons of onze bondgenoten is veroorzaakt? Heel mss hebben onze bondgenoten er iets mee te maken, maar wij? Hou toch op! Wat hebben wij als klein landje in de wereldpolitiek te maken met die al eeuwenlange ellende in het Midden-Oosten? En jij doet net alsof de grenzen sluiten een vies woord is, alsof dat alleen theoretisch mogelijk is. Weet je hoeveel vluchtelingen je WEL kunt tegenhouden? Die massastroom gaat echt niet via landweggetjes hoor. En wanneer al die gelukszoekers weten dat wij ze hier niet willen doordat de grenzen gesloten zijn, gaat daar een bepaalde werking vanuit. Namelijk het ontmoedigen om hierheen te komen.

  Ik ben van mening dat de multiculturele samenleving compleet mislukt is. Je hoeft maar naar de Randstad te gaan om dit te ervaren, of kijk anders even in de uitkeringsstatistieken, dan weet je direct dat wij als belastingbetaler al die ellende nog es subsidiëren ook.

  Kan iemand mij uitleggen waarom een bepaald deel vd bevolking zo graag al die Islamieten hier willen hebben? Geef mij 1 voordeel.. 1 tje maar..

  1. Monique_K

   Je snapt het begrip ‘bondgenoten’ niet zo goed? Je wil alleen maar bondgenoot zijn als het jou goed uitkomt, op andere momenten geef je niet thuis, niet jouw pakkie aan, je stuurt weliswaar troepen en/of materiaal, maar je hebt er eigenlijk helemaal niets mee te maken?
   En over welke eeuwenlange ellende in het MO heb je het, het was daar juist eeuwenlang vrede terwijl wij hier in Europa elkaar keer op keer op keer de hersens insloegen? De ellende daar is pas begonnen met onze bemoeienis, pakweg 100 jaar geleden tijdens WO1, en sindsdien blijven we ons bemoeien met hun interne aangelegenheden. Misschien moet je maar eens een geschiedenisboek openslaan, met je ‘heel misschien’…

   Maar hoe kom je aan het idee dat al die mensen die nu de massale stroom vormen niet via landweggetjes zouden gaan? Ze wagen al een oversteek in gammele (rubberen) bootjes waarbij geregeld mensen verdrinken, oftewel met gevaar voor eigen leven, en dat houdt ze niet tegen, maar als ze een landweggetje moeten nemen ipv de brede weg gaat dat ze ineens wel tegen houden? Niet zo zwijmelen op holle retoriek maar even verder doordenken een idee?

   Apart trouwens, je begint jouw post met het benadrukken van je individualiteit, al zijn het je bondgenoten wil je nog individueel gezien worden, en je eindigt je post met alle andere culturen op een grote hoop te gooien, alsof Nederland alleen bestaat uit de randstad. En op statline zie ik dat van de pakweg 2 miljoen niet westerse allochtonen in Nederland in september 2013 (kan atm niets recenters vinden) zo’n 200.000 een bijstandsuitkering hebben, dus je zit nogal te overdrijven.

   En last but not least, ‘wie wil er graag al die islamieten hier hebben’? Die mensen, moslims en christen, zijn gewoon op de vlucht voor het of ander, en dat wordt door sommigen blijkbaar gezien als een redding omdat wij volgens hun zo dom waren niet genoeg kinderen te krijgen met z’n allen. In mijn ogen is dat een beetje dom, de vergrijzing is een tijdelijk verschijnsel dat we hebben te danken aan de pil, bevolkingsgroei aan zich is nergens voor nodig. Maar als oplossing om de hardste klappen van de vergrijzing op te vangen is zo’n tijdelijke groei van de bevolking helemaal niet zo erg.

   1. dagobert

    Snap niet Monique, dat jij nog steeds op die onzin reageert . Ze weten het toch altijd beter. Gelijk krijg je toch niet. Het woord Humaan, en Mens . Komt niet in hun woordenboek voor, en medeleven al helemaal niet.

    1. ikke

     Haha.. jij verandert ook met de minuut van mening. Wanneer ik iets naar boven scroll zie ik toch echt dat jij aangeeft dat de massa immigratie tot problemen gaat leiden.

     En als je het over menselijk en inhumaan hebt, wat betekenen die woorden dan voor jou? Jij kijkt niet verder dan je neus lang is. Waar komt toch die behoefte vandaan om alles wat van ver komt zielig te vinden en hulp (lees: uitkeringen) te willen bieden? Ben je het niet met me eens dat we eerst de problemen in ons eigen land moeten oplossen? Want hoe humaan is het dat oma’s en opa’s 1x in de week 3 minuten mogen douchen? Hoe menselijk is het dat een deel van ONZE bevolking naar de voedselbank gaat? Zou je dan niet even je prioriteiten naar die mensen verleggen beste DAGOBERT?

     Waarom kijkt links NL toch weg als je het hebt over een mislukte multiculturele samenleving? Waarom is dat benoemen direct reden om iemand als populist weg te zetten?

     De natuur kent nu eenmaal wetten.. een aap kan ook niet naar de Noordpool, hoe graag die aap ook in een iglo zou willen wonen. Zo werkt het grotendeels ook met mensen.

     En nu grenzen dicht!!

    2. maxie

     Zo is het wel Dagobert,humaan en mens en medeleven komt niet in mijn woordenboek voor.
     Verachtelijke culturen stroken niet met onze wetten regels culturen.
     En nee ik ga me niet aanpassen aan hen regeltjes en alles maar respecteren.
     Alsmede valt er niks te leren van die cultuur die ze graag doordrammen in Nederland.
     Mensen in Nederland zijn dood en dood op van al die zielige hulpbehoevende zielenpietjes.
     Niks en niks anders dan problemen hoor je dag in dag uit.
     die asielzoekers zijn helemaal geen hoogopgeleide kansparels,juist het tegenovergestelde.
     Daarom is Wilders erg populair bij het grootste gedeelte van de Nederlanders.
     Ik zou zeggen laat die grenzen nog maar even open,en wacht tot de verkiezingen er zijn.
     Let maar op als de zomer er weer komt,dan zullen we waren aard van onze testosteron bommen vriendjes de waren aard naar buiten komen.
     Zodra ze lucht hebben van de korte rokjes,dan is de bom zogezegd gebarsten.

    3. ikke

     Slap, erg slap om niet eens een inhoudelijke reactie te KUNNEN geven. Alsof we als NL niet al genoeg geld (uitkeringen, ontwikkelingshulp, kennis) over de grenzen exporteren naar islamitische landen. Nee, volgens onze linksmensjes is dit niet voldoende. Liefst importeren jullie de hele 3e wereld met jullie misplaatste ‘goedmaakgedrag’.

     Betaal lekker zelf die hobby’s van je Dagootje!

     1. maxie

      Je hebt Dagobert en Monique aardig in de hoek gedrukt Ikke.
      Normaal heeft hij altijd een weerwoord klaar staan.
      Soms is de waarheid erg moeilijk te bevatten voor sommige mensen.
      Tja Dagobert en Monique we hebben niet allemaal de gaten in het hemd van het knuffelen van asielzoekertjes.
      Kennelijk zijn er toch meer ”maxiecanen of rassisten met dubbel S.
      Vat je hem Dagobert?
      Of is Ikke nu aardig KKK gedrag aan het vertonen?

   2. ikke

    Je klinkt als de PvdA met teksten als retoriek.. Jij denkt dat je de ander die ‘puur vanuit de onderbuik’ reageert wel even met jouw hoge intellectuele zienswijze terecht te kunnen wijzen? Jij lult net als al die andere linkse rakkers. Jij gaat wel even bepalen dat ik niet zo moet zeuren dat al die gelukszoekers hierheen komen. En jij hebt het over moslims en christenen.. enig idee wat de verhouding is? Je importeert een cultuur die hier totaal niet thuis hoort, en dat onze Hollandse cultuur daardoor kapot gaat interesseert jou blijkbaar geen zak. Nee van mensen met jouw visie moet NL het hebben, kom maar hierheen hoor, wij Nederland lossen jullie problemen wel op. Dat onze kinderen en ouderen kunnen creperen als het gaat om huisvesting is natuurlijk niet belangrijk.

    En waar haal je die uitkeringscijfers vandaan? Uit recente onderzoeken is juist gebleken dat onder asielzoekers die een verblijfstatus hebben gekregen de uitkeringspercentages dik boven de 50% liggen. Wij subsidiëren dat dus gewoon en zullen dat in lengte van jaren blijven doen als ze hier eenmaal zijn.

    En natuurlijk komen er geen tienduizenden mensen via landweggetjes. En al lijkt het erop dat dat wel zou gaan gebeuren, dan zet je daar tijdelijk toch ook gewoon grensbewaking neer. Vol = vol. En praat niet dat het niet vol is, veel gemeentes zitten nu al met handen in het haar hoe ze mensen moeten huisvesten.

    1. Danny

     Volledig mee eens! Wij zijn veel te makkelijk… kijk bvb naar het dorp Oranje (Telegraaf vandaag) krijgt 1400 vluchtelingen terwijl het dorp 140 inwoners heeft. Eindelijk een hecht gemeenschap dat voor zichzelf opkomt.

    2. maxie

     Zo is het ikke!! en niet anders dan dat linkse geneuzel.
     Prachtige reactie om te lezen!
     Ja we zitten prop vol met dat soort.

    3. Monique_K

     Het is wel treurig gesteld met onze cultuur, als die al bedreigt wordt door diverse kleine minderheden met een andere etniciteit/cultuur die samen nog geen 10% van onze samenleving zijn. En hoeveel Nederlanders zijn er al gecrepeerd op straat omdat ze geen huis konden krijgen? Waarom moet je achter elkaar zo overdrijven, dat is toch nergens voor nodig als het allemaal echt zo erg is als je beweert? Overigens staat een tekort aan huisvesting/noodopvang niet gelijk aan ‘Nederland is vol’.

     Waar de cijfers over de uitkeringen vandaan komen zei ik al: statline, oftewel het CBS. En ja, het klopt dat de percentages heel hoog zijn, maar dat zegt weinig over de echte cijfers, percentages kunnen namelijk heel misleidend zijn en moet je je nooit blind op staren. Neem bijvoorbeeld de Turken en Marokkanen: van de Turken zit 17% in de bijstand en van de Marokkanen 27,4%. In echte cijfers is dat 11.370 en 10.700 personen, dus ondanks het veel lagere percentage zitten er meer Turken in de bijstand dan Marokkanen.

     En hoezo ‘natuurlijk’ komen er geen tienduizenden via landweggetjes, hoe wil jij dat nou weten? En waar wil je al die mensen vandaan halen voor de grensbewaking die jij daar ‘gewoon’ neer wil zetten? We praten wel over meer dan 1000 kilometer, dus zelfs al lukt het je om alle 600.000 werklozen daar op de een of andere manier neer te zetten kom je nog niet verder dan 2 personen om de 10 meter, in 3 ploegendiensten. En wat kunnen die nou doen als het echt tot een confrontatie zou komen? Met andere woorden: grenzen dicht is niet meer dan een kreet, het lost het probleem niet op, het verschuift het alleen maar. Het is holle retoriek van populisten die hopen dat mensen het zo overnemen en er niet verder over nadenken, en zo te zien werkt dat uitstekend.

     1. Jacques van Velzen

      Prachtig verwoord. Inhoudelijk sterk onderbouwt. fijn om een tegengeluid te mogen lezen t.o.v. de rond uit walgelijke reacties die behoorlijk rascistisch zijn…

     2. dagobert

      Ik reageer niet eens meer op deze rassisten. Het zijn gewoon de parasieten van deze maatschappij. inclusief hun blonde leider, de Mussert van 2015. Ik sluit mij aan bij de post van Jacques van hieronder.

     3. ikke

      Weet je Monique. Ik houd gewoon niet zo van bagatelliseren. Het lijkt wel of jij alles maar goedpraat wat helemaal niet goed is. “Het klopt dat de percentages heel hoog zijn, maar dat zegt weinig over de echte cijfers” Zo’n domme redenering is dit van jou… Het volk wat jij blijkbaar wenst te importeren scoort megahoog in alle uitkeringsstatistieken en daar mag je niet tegen zijn???? Leuk he, om geld van een ander weg te geven??

      Heb je enig idee waarom er in Noorwegen sinds jaren weer een rechtse regering zit? De Noren zijn alle criminaliteit en de laffe houding van de voorgaande regeringen ten opzichte van de immigranten zo zat dat ze wel voor rechts moesten gaan. Ik hoef toch niet te accepteren dat ons land wordt weggeven. Jij hebt het over het valt wel mee met de uitkeringen aan Turken en Marokkanen, maar ik vind percentages van rond de 20% schandalig. Zeker als daar nog een hoop overlast en criminaliteit bijhoort.

      En hou eens op met teksten als populistisch en retoriek. Is blijkbaar het enige weerwoord wat je kunt geven net als Samson en Pechtold. Wie zet hier nou wie in de hoek??

     4. Jacques van Velzen

      Ik weet niet onder welke steen jij heb gelegen de afgelopen decennia. Waarschijnlijk onder dezelfde als Wilders schat ik zo in.
      Het sprookje waarin je kennelijk blijft geloven is al lang passe.
      De wereld staat in brand. Daar zulen we mee moeten dealen. Hoe vervelend het ook is voor velen.We zijn nou eenamaal een Lidstaat van Europa.Dat heeft ons een enorme sprong voorwaards gegeven in goede tijden. Nu zijn we in slechtte tijden beland heel jammer allemaal. Maar wel de realiteit. Heb je wel; eens nagedacht wat het opzeggen van alle verdagen zal betekenen voor Nederland? Zomaar alle grensen dicht gooien, kan pas na volledige opzeggeing van alle verdragen en het uitstappen van de EU( Als dit al mogelijk zou zijn).. Als je nu al loopt te klagen over het tekort aan banen, of de slechtte verzorging van onze ouderen, kan ik je garanderen dat er dan helemaal geen banen meer zijn, en ook geen personeel om de ouderen te verzorgen.
      Dit is nog maar het begin er komen nog veel meer vluchtelingen europa binnen. Er ligt dan ook een serieuze uitdaging om hier het beste van te zien te maken. Stemmingmakerij helpt niet tot de oplossing.
      Door te zeiken over het slechtte weer, gaat de zon niet schijnen….

 21. ikke

  Beste Jaques. het gaat dan ook erg slecht met bijvoorbeeld Zwitserland.. droom lekker verder. Jij denkt in onmogelijkheden, niet ik. Ik neem alleen stelling tegen massa immigratie. En blijkbaar is dat reden om mij als racist neer te zetten, of populist, ook zo’n dooddoener. Ik heb gewoon een andere mening. En die vrijheid van meningsuiting is in gevaar. Niet op de korte termijn, maar zeker wel op de lange. Maar sluit allemaal maar lekker de ogen, doe alsof er niks aan de hand is. Doe maar alsof we hier helemaal niks meer mogen beslissen.. doe maar alsof iedereen die tegen massa immigratie is een debiel is die niet kan nadenken.

  Kom eens met harde feiten. En vraag je direct af hoe we onze verzorgingsstaat willen handhaven als hier zoveel mensen heenkomen die allemaal eten, geld en een huis willen, maar niks bijdragen. Vertel me dat aub!

   1. ikke

    Precies mijn punt Dago. En gaat het -ondanks het feit dat ze geen lid van de EU zijn – slecht met Zwitserland? Ze hebben daar overigens vorig jaar een prachtig referendum gehouden over immigratie. Je zou de uitslag eens op moeten zoeken. Maar alle Zwitsers zullen wel racisten en populisten zijn.

    1. dagobert

     Realisten zijn het. Er is hen op voorhand gevraagd hoe zij er over dachten. Een simpel ja of nee. En dan kan je de wens van het volk accepteren of naast je neerleggen . Dat ligt er aan wat voor een referendum er gehouden is. Hier heeft een referendum geen zin , daar het vluchtelingen probleem , geen Nederlands probleem meer is maar een Europees probleem. Nederland wordt net als andere lidstaten gedwongen tot opname van vluchtelingen. Zwitserland niet. Die zullen heus wel gevraagd zijn , maar die hebben d,m,v, een referendum de bevolking laten beslissen. Waar Nederland wel op aan kan dringen , is het aantal vluchtelingen naar ons land te beperken. Maar weigeren om vluchtelingen op te nemen kan niet. Dus de vluchtelingen die er al zijn en die nog onderweg hierheen zijn, zullen wij , zoveel als binnen de mogelijkheden die we als land hebben, een humaan/menselijke opvang moeten bieden. Dat de rek eruit is , ziet de regering nu ook wel, gezien alle nood sprongen die ze nu aan het doen zijn. Oranje is daar een voorbeeld van. Dus realistisch en materialistisch , is de koek bijna op, het gaat bijna gewoon niet meer. Maar dat wil niet zeggen , dat diegene die hier al zijn binnen gekomen , maar op straat moeten laten staan. Dat gaat gewoon niet. De staat is verantwoordelijk voor ze . Maar wat hier op dit forum door verscheidene personen gepost wordt, is gewoon racistisch, en daar ga ik geen discussie mee aan, ik geef ze geen podium aan hun haat. Voor mij is dit einde discussie.

Reageren is niet meer mogelijk.

DHA-B Home468