DHA-A leader
DHA-A leader

Lokale initiatieven maken weer kans op een extraatje

Het huidige goede doel: Paardrijden voor mensen met een beperking (aangeleverde foto).Den Helder – Lokale initiatieven in en rond Den Helder maken weer kans op een extra financieel steuntje van Stichting Specsavers Steunt. Alle lokale goede doelen kunnen zich vanaf 19 oktober aanmelden via www.stichtingspecsaverssteunt.nl. Het lokale initiatief dat vervolgens de meeste stemmen krijgt, kan in 2016 rekenen op financiële steun van Specsavers.

Het is de zesde keer dat Stichting Specsavers Steunt een jaar lang lokale goede doelen gaat ondersteunen. Vanaf 2010 hebben ruim 850 goede doelen financiële hulp mogen ontvangen. Joost Hulst, retailpartner van Specsavers Den Helder vertelt hoe het werkt: “We hebben de afgelopen jaren al voor veel verschillende initiatieven gespaard. Juist die diversiteit maakt het leuk. Alle doelen zijn onmisbaar en we willen graag een bijdrage leveren aan hun goede werk.”

“In 2014 hebben we The Gate Den Helder met een bedrag van 2.523 euro mogen blij maken. Op dit moment zijn we nog aan het sparen voor het doel van dit jaar Paardrijden voor mensen met een beperking. Ik ben zeer benieuwd naar het doel van 2016. Of het nou de dierenopvang, muziekvereniging of sportclub is, elke organisatie die iets bijdraagt aan de buurt kan zich aanmelden. De inwoners van Den Helder en omstreken stemmen en bepalen wie er wint!”

Aanmelden
Goede doelen kunnen op www.stichtingspecsaverssteunt.nl een eigen pagina aanmaken met tekst, filmpjes en beeld over hun werk. Vervolgens roepen zij hun achterban op om te stemmen, bijvoorbeeld via social media. Aanmelden kan tot en met maandagochtend 16 november. Direct daarna kan er gestemd worden tot en met 7 december. Vervolgens maakt de Specsavers-winkel aan Spoorstraat 34 in Den Helder bekend welk lokale goede doel in 2016 op steun kan rekenen.

Naast de 118 lokale goede doelen wordt er ook een landelijk goed doel gesteund in 2016. Per verkocht montuur en hoortoestel doneert de winkel een jaar lang een vast bedrag aan Stichting Specsavers Steunt. Klanten steunen dus automatisch een goed doel bij hun in de buurt.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: