Intocht Sint live in De Week op Zaterdag

De intocht van Sint live in DWOZ (DHFOTO).Den Helder – De intocht van Sinterklaas is zaterdag deels live te volgen via het radioprogramma De Week op Zaterdag. Verder aandacht voor de kunstkoppen, onvrede bij de Bellevue-ondernemers, de Vrienden van het Reddingmuseum en de aanpassingen in het WMO-taxivervoer.

Sinterklaas arriveert zaterdag rond half twaalf in Den Helder. Verslaggever Gerard Terpstra mengt zich tussen de wachtende menigte, spreekt met de zingende kinderen en natuurlijk, na aankomst, met de Goedheiligman zelf.

In de rubriek “De Politieke week van…” is het dit keer de beurt aan Michiel Wouters van Behoorlijk Bestuur. Verder zijn we live bij de Open Helderse Judokampioenschappen en komt Ron Ippen langs om te vertellen waarom hij stopt met zijn bedrijf 2Sisters, Den Helder verlaat en waarom ondernemers niet gelukkig zijn met de gang van zaken rond het project Bellevue.

Dementie
Wethouder Pieter Kos bespreekt twee onderwerpen, te weten de aankomende dementieconferentie en de aanpassingen die plaatsvinden binnen het WMO-taxivervoer, waar gebruikers nu juist zo tevreden over zijn. Althans, dat laatste bleek deze week uit door de gemeente gepresenteerde resultaten van gehouden onderzoek.

Een aantal bewoners van Den Helder schreef een open brief voor het behoud van de Kunstkoppen op het Bernhardplein. Henk van Kuik komt langs om toe te lichten waarom het van belang is dat dit kunstwerk voor onze stad behouden blijft. En Jan de Ruiter is de nieuwe voorzitter van de Vrienden van het Reddingmuseum, met hem een gesprek over de toekomstplannen van deze stichting.

DWOZ is elke zaterdag te beluisteren van 11.00 tot 14.00 uur via www.losdenhelder.nl, op de kabel via 89.0FM (radio) of tv-kanaal 41 en in de ether via 105.6Mhz. De herhaling is maandag tussen 13.00 en 16.00 uur.

468-Onderbericht
468-Onderbericht

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

Home-onder-slider