DHA-A leader
DHA-A leader

JIT na succes in Julianadorp nu ook in de stad

Het Jongeren Inventie Team wordt dit jaar ook actief in de Stad binnen de Linie.Den Helder – Het Jongeren Inventie Team wordt dit jaar ook actief in de Stad binnen de Linie. Dat meldt de gemeente na een succesvolle proef met het team in 2015, in Julianadorp.

Dit Jongeren Interventie Team, kortweg JIT, bestaat uit medewerkers van de politie en handhavers van de gemeente die gespecialiseerd zijn in het vroegtijdig signaleren van alcohol en drugsgebruik onder jongeren. Daarnaast probeert het team jeugdoverlast te verminderen door flexibel en daadkrachtig op te treden, met als doel een veilige en leefbare straat of wijk.

Het gaat bij deze groepen niet altijd om overtredingen van de wet. Vaak gaat het om schendingen van de sociale normen. Daarom staat het team ook in nauw contact met jongerenwerk (De Wering) waardoor er snel relevante informatie kan worden uitgewisseld. Het JIT team weet zo wat er speelt op straat en spreekt de jongeren aan op de overlast die ze veroorzaken. Het gaat dus in eerste instantie om het contact met de jongeren, om te weten wie wie is, en niet zo zeer om het uitdelen van boetes.

In 2015 heeft het team tachtig waarschuwingen uitgedeeld aan jongeren in Julianadorp. Er werden drie processen-verbaal verstrekt en twaalf keer werd iemand doorverwezen naar HALT of de Brijder. De geconstateerde overtredingen hadden vooral betrekking op het bezit van alcohol en/of (soft-)drugs en het gooien van afval op straat.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: