DHA-A leader
DHA-A leader

Afspraken en maatregelen tegen overlast in zwembad

Het zwembad heeft met de politie en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) afspraken gemaakt om overlast in de toekomst te voorkomen (archief, DHFOTO).Den Helder – Het zwembad heeft met de politie en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) afspraken gemaakt om overlast in de toekomst te voorkomen. Dat meldt het zwembad zondag in een persbericht. Zo zal er vaker personeel van het COA aanwezig zijn in het zwembad.

Op 31 maart is er bericht over onzedelijk gedrag door asielzoekers van het COA in Aquacentrum Den Helder. Manager Hans Bruinewoud heeft de ouders van de belaagde meisjes beloofd dat hij deze casus “zedendelicten en schending van de privacy” zeer serieus aan zal aanpakken. ACDH heeft het initiatief genomen om in gesprek te gaan met het COA en politie. De veiligheid van onze jeugdige bezoekers staat hierbij voorop.

ACDH heeft met de families van de meisjes gesprekken gevoerd en deze per mail op de hoogte gehouden van de reeds genomen acties. De betreffende ouders en grootouders hebben aangegeven tevreden te zijn over de werkwijze van de manager. De gemeente heeft ook middels een woordvoerder laten weten content te zijn met de reeds genomen acties.

Afspraken
Afgesproken is dat het COA in het voortraject nog meer aandacht gaat besteden aan dit probleem door middel van voorlichting, ook via flyers (verkorte huisregels) in verschillende talen. Het COA heeft verder toegezegd dat personeel van het COA op strategische momenten (vooralsnog in het weekend) fysiek aanwezig zal zijn bij het zwembad. De politie heeft toegezegd om na overleg met de dienstdoende politiechef een zogenaamde Quickscan uit te voeren op de strategische momenten.

De politie stelt voor om op strategische momenten BOA’s in te zetten. Deze laatste actie (een verzoek indienen bij de politie) willen ACDH graag bij de gemeente neerleggen. Aan de gemeente wordt medewerking gevraagd om PARLAN en vluchtelingenwerk ook van de juiste flyers te voorzien.

ID-plicht
Het zwembad heeft inmiddels al een identificatieplicht ingevoerd en zal de huisregels aanpassen. Het Aquacentrum gaat ook waar nodig cameratoezicht uitbreiden en zorgen voor een betere beeldkwaliteit. op strategische momenten wordt een beveiligingsbedrijf ingezet. Zodra informatie van de politie of het COA bekend is over de daders, krijgen deze van ACDH een toegangsverbod (kopie naar de politie en zwembaden in Noord-Holland).

Tot slot volgt een inventarisatie (gezamenlijk met de gemeente, politie en het COA) om te bekijken welke maatregelen nog meer kunnen worden genomen om de veiligheid te verbeteren. De gemeente heeft inmiddels laten weten de actie “voorlichting/ flyers” richting vluchtelingenwerk en PARLAN te ondersteunen. De gemeente kan volgens haar zeggen echter geen BOA’s inzetten.De komende weekenden zal een medewerker van het COA ook een oogje in het zeil houden. Het COA heeft toegezegd de gehele maand april een extra toezichthouder in het zwembad in te zetten. Het zwembad meldt zeer content te zijn dat alle partijen dit onderwerp serieus oppakken.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

32 reacties

 1. Kees Jan

  Wat een slap beleid wordt er weer gevoerd. Mis nog net het gezamenlijke theedrinken met de daders.
  .
  Gemeente, Politie, Coa en ACDH, het gaat hier om zedendelicten. Zedendelicten zijn ernstige strafbare feiten die dienen voorgelegd te worden aan een rechter. Om vervolgens deze “gelukzoekers” ons land uit te zetten.
  .
  Benno L. heeft 6 jaar gevangenisstraf gekregen vanwege zedendelicten in een zwembad. En een “gelukzoeker” uit het AZC krijgt alleen een zwembadverbod als hij aan onze kinderen zit.
  .
  Wat gebeurt er als een vader, of zelfs een moeder uithaalt als ze de dader tegen komen die aan hun dochter hebben gezeten? Krijgen die dan ook alleen een zwembadverbod of worden deze dan vervolgd op verdenking van mishandeling en openbare geweldpleging?
  .
  En wie betaald eigenlijk al die zwembadkaartjes voor die “gelukzoekers”. Ik ken nog wel wat gezinnen die voor hun kinderen geen zwembadkaartjes kunnen kopen. Misschien dat die ook bij het COA kaartjes kunnen afhalen.

  1. Monique_K

   Het gaat niet om types ala Benno L., het gaat om minderjarige asielzoekers. En dat soort types had je vroeger ook, alleen waren ze toen nog allemaal blank. Minderjarige testosteron bommetjes die zich asociaal gedragen heb je in alle kleuren! En ja, die horen gewoon een zwembadverbod voor het seizoen/een jaar te krijgen, net als de autochtoon die zich niet weet te gedragen. Die bestaan namelijk ook nog!

   1. HZdwg

    Vooral krampachtig ontkennen dat het probleem voor een groot deel zit in de cultuur en de godsdienst. Koop eens een koran en lees er eens in.

    1. HZdwg

     Ik wil me iets nauwkeurige uitdrukken, om niet te veel op Wilders te lijken. Het probleem zit vooral in het te weinig relativeren van wat de koran zegt, en de cultuur die daar het gevolg van is.
     Ook in de bijbel staan lelijke dingen, maar bij mijn weten heeft mevrouw Biersteker nooit geprobeerd de arm van een ongelovig mede-raadslid te breken, terwijl er een psalm is die daar wel toe lijkt op te roepen.
     Met moslims die op dezelfde manier met hun geloof omgaan valt goed te leven, en die bestaan ook. Maar veel van die asielzoekers in dat zwembad hebben niet geleerd te relativeren, daar zit een groot probleem en het lijkt me niet verstandig dat te ontkennen.

   2. Kees Jan

    Meerderjarige of minderjarige hebben zich te houden aan de zelfde wetten die in ons land gelden. Minderjarigen worden alleen berecht onder jeugdstrafrecht, en volwassenen vanaf 18 vallen onder het normale strafrecht. Een kinderrechter kan zelfs beslissen dat 16 & 17 jarige onder het normale strafrecht moeten worden berecht.
    .
    Seksuele intimidatie, aanranding (waar ongewenst betasten onder valt) en verkrachting vallen onder het strafrecht. Waar ten alle tijden -zeker als het om minderjarige slachtoffers gaat- aangifte van moet worden gedaan
    .
    Dus als een gelukzoeker (ongeacht leeftijd) onzedelijke dingen doet met minderjarige in het zwembad dan is hij net zo strafbaar als mensen ala Benno L..
    .
    Monique, de autochtoon en de allochtone medelanders weten zich kennelijk wel in het zwembad te gedragen, want daar lezen we niets over in de (online) media. En iedereen (Autochtoon, Allochtoon) die zich buiten het zwembad vergrijpt aan kinderen, loopt (hopelijk) vroeg of (helaas) laat wel tegen de lamp. Zodra dat gebeurt direct achter tralies zetten en nooit meer vrijlaten. Dit soort mensen is een gevaar voor onze samenleving.
    .
    De groep jongeren die nu tegen de lamp zijn aangelopen in het zwembad moet worden berecht en indien mogelijk direct worden uitgezet naar land van herkomst. Anders (net als de autochtone en allochtone medelanders) achter de tralies en nooit meer vrijlaten.

   3. HouOp

    het verschil is dat Deze beste asielzoekers te lopen in een ander land moet je daar doen wordt je dood gesneden met een brood mes
    #GaFietsen

 2. Lekker Helders

  Lekker ontspannen zwemmen! met die geile mannetjes om je heen. Voorstel: een uurtje zwemmen onder begeleiding, daarna eruit. En waarom? deze lui kunnen niet omgaan met vrijheid.

 3. Fred

  Een paar welgemikte strategische trappen op een strategisch kruispunt heeft meer impact dan een stukkie papier. Voordeel, als de strategisch gemikte trap goed het doel treft, heeft dat ook nog een strategisch voordeel op het voortplantingsorgaan

 4. Hijneken

  Tjeetje… wat een soft gedoe zeg! Gewoon opzouten en dat soort gajes buiten de deur houden, simpel toch? Ik wil wel een poosje poortwachter zijn hoor…

 5. Henk

  Je gaat mij niet vertellen dat dit de vluchtelingen in kwestie niet eerder is verteld. Ze vallen in herhaling en verspelen zo hun recht om hier te zijn. Oppakken en als ongewenst persoon verklaren. Als je als Hollandse meid niet eens veilig kan zwemmen, als er rotte appels van het COA aanwezig zijn.

 6. Jeroen

  Vind het goed dat er acties genomen worden door ACDH maar het is voor mij nog iets te mild. Ben een zeer grote zwemfanaat maar mijn dochter gaat niet meer in het zwembad. Moet er niet aan denken wat er kan gebeuren. Helaas kan door de grote cultuur verschillen dit nooit goed gaan. Aparte uren lijkt mij een veel beter idee. Doen we tenslotte ook al voor andere groepen.

 7. ed

  Deze gasten komen vaak uit landen waar vrouwen/meisjes dusdanig gekleed zijn dat er geen enkel deel van het lichaam is te zien. Vervolgens komen ze naar het land van de peepshows en de red districts, maken kennis met internet en alle vuilnis dat hier op te vinden is en zien meisjes in badpak of bikini in het zwembad.

  Begrijp me niet verkeerd. Ik ben deze gasten niet aan het verdedigen en ben het eens met hetgeen voor mij is geschreven. Maar wordt aan deze cultuurshock vooraf voldoende aandacht gegeven? Zeg maar voordat ze in de Nederlandse maatschappij worden losgelaten.

 8. menneke

  en de gemeente zich maar druk maken om een stoplicht voor de rapefugees.
  Hopende op een komende volksopstand verblijf ik,,,,

 9. Patriot

  Er zijn al twee reacties van mij verwijderd van deze site. Zo is het met de vrijheid van meningsuiting gesteld hier in dit land. Mensen, ga het grote gevaar inzien waarin ons land nu verkeerd. De redactie van Den Helder Actueel die aan de leiband van de landverraders in Den Haag meeloopt, beslist welke reacties geplaatst mogen worden en welke niet.

  Patriot

  1. Ronald Boutkan

   Zo is het en dat doet DHA goed. Want uw vrijheid van meningsuiting betekent niets meer of minder dan dat u het recht heeft die mening te ventileren, maar het verplicht geen mens of organisatie u daar de gelegenheid toe te geven. En als u zelfs de basisvaardigheden van sociale omgang niet kunt naleven, dan verwijderen we die reacties inderdaad met liefde. Er mag hier heel veel, maar zelfs op DHA gelden regels voor het reageren. Fijne dag verder!

  2. Kees Jan

   Patriot, u heeft in uw verwijderde reactie een woord gebruikt, die wij in onze Nederlandse samenleving niet tolereren. Terecht dat Dhr. Boutkan u bijdrage van gisteren heeft verwijderd.
   .
   Hoort u mij klagen dat samen met uw bijdrage, mijn reactie op u is verdwenen. Misschien ging ik ook wel te ver, ik was namelijk wit heet op u en heb dat op z’n netjes mogelijke manier proberen te omschrijven.
   .
   Ik ben waarschijnlijk veel rechtser dan u bent. Mijn vrijheid van meningsuiting is mij zeer dierbaar.. Maar ik kies er bewust voor om op dit forum netjes te blijven, tenminste ik probeer het.
   .
   Mijn liefde voor ons vaderland is zeer hoog te noemen. En in ons vaderland wonen mensen die uit één van onze vroegere koloniën afkomstig zijn. Dit zijn dan ook mensen die bij ons horen! Tevens hebben we nog in de Caribische zee een aantal Nederlandse gemeenten liggen, zoals Bonaire, Saba en Sint Eustatius. En zijn Curaçao en Aruba nog steeds onafhankelijke landen binnen het Koninkrijk der Nederlanden.
   .
   Allemaal mensen met verschillende uiterlijkheden die ons land hun vaderland kunnen noemen. Allemaal patriotten! Misschien moet u is goed gaan nadenken of u echt wel liefde heeft voor ons vaderland.

   Stop met het beledigen van Dhr. Boutkan, hij handelt gewoon naar de spelregels van dit forum. Welke wij als vaste schrijvers en anderen op dit forum zoveel mogelijk proberen te respecteren. Kunt u dit niet reageer dan voortaan niet meer….

 10. Patriot

  De basisvaardigheden voor sociale omgang, kan ik wel naleven. Ik ben iemand die begaan is met het lot van Nederland. Ik zie nu dat mijn vaderland door de linkse kerk naar de knoppen wordt geholpen. Ik heb niemand beledigd, alleen degene die naar mijn mening het voortbestaan van ons land bedreigen, heb ik op de vingers getikt. Dhr. Boutkan, u bent een softie lul en een geitenwollensok die aan de leiband van de Islam meeloopt.

  Patriot

  p.s. moet ik je nog uitleggen dat Patriot iemand is die van zijn Vaderland houdt?

  1. Bodelo

   Dus U geeft aan de basisvaardigheden van sociale omgang na te kunnen leven? Maar als iemand naar Uw mening Uw (gemakshalve vergeet U dat wij er ook iets mee te maken hebben?) vaderland naar de knoppen helpt (kan dat vanaf dit forum?) het geoorloofd is om beledigend te worden.
   Hiermee is de eerste constatering juist; de basisvaardigheden voor sociale omgang zijn U totaal onbekend.
   Ik sluit mij aan bij Tjitske en denk dat meerdere respondenten op dit forum er zo over denken, Uw beledigende zinloze reacties vervuilen de vaak interessante discussies.

 11. Patriot

  Boutkan, smerige landverrader dat je bent, moet je bovenstaande reactie niet verwijderen?
  Jij zou je eigen moeder nog aan de Islam verraden als je daar financieel gewin bij had.

  Patriot

  1. Judge X

   Als deze reacties van u verwijdert worden,betekent het dat onze reacties op de uwe ook verwijdert moeten worden,net als op 10 april al gebeurde (maar daar betrof het belediging van het negroïde ras en veroordeling van de heer Samsom’s (en niet Samson) [PvdA] vermeende afkomst.
   De heer Boutkan heeft dus kennelijk besloten om uw drek hier voor lief te nemen en u zichzelf te laten straffen door alle teksten te laten staan.
   Het toont ook de persoonlijke opoffering van de heer Boutkan,om het hoge democratische gehalte van deze unieke nieuwssite (dat mag ook wel eens bevestigd worden) te laten zien.

 12. Patriot

  Boutkan, of je dochter is al met een moslim getrouwd en bidden jullie al elke dag tot Allah.
  In dat geval ben je al niet meer te redden.
  Hou hier goed rekening mee, smerig stuk stront van een landverrader.
  Ik ben en blijf in hart, bloed en nieren een pvv-stemmer en sta volledig achter Geert Wilders.
  Als het aan mij lag, werd hier in dit land een extreemrechts blank bewind geinstalleerd die keihard
  afrekende met figuren zoals jij.

  Patriot

  1. Judge X

   Geert Wilders stamt via zijn moeder en oma af van de Indisch-Nederlands-Joodse familie Meyer; ik ben erg benieuwd hoe u dit ‘probleem’ gaat oplossen. 🙂

  2. HZdwg

   Ik vrees, Patriot, dat u met uw reacties Wilders een negatieve dienst bewijst. U doet vooral zijn tegenstanders een plezier die de PVV graag zien neergezet als een partij van tokkies.
   Veel mensen -heus niet alleen PVV-stemmers- maken zich zorgen over het probleem van de asielzoekerij en de manier waarop met dat probleem wordt omgegaan, uw verontwaardiging wordt door veel mensen begrepen. Maar door daaraan lucht te geven door zo´n scheldpartij draagt u niet bij aan de oplossing.
   Overigens vind ik de opmerking van Judge over de afkomst van Wilders ook zwak. Ik ben geen Wilders-stemmer (heeft soms wel eens gelijk, maar hij gaat mij veel te ver), maar ik kan ook weinig waardering opbrengen over wat er allemaal verzonnen wordt om tegen hem in te brengen.

   1. Judge X

    Mijn opmerking is slechts een feit,waar veel mensen niet van op de hoogte zijn.
    In dat kader gezien en met lezing van de Koran (die bij mij naast naast de Bijbel op de plank staat),is het niet zo verwonderlijk dat Geert Wilders zich fanatiek tegen de Islam keert.
    De Islam heeft hier in Nederland administratief en gedragsmatig 200 jaar achterstand op het Christendom en dat loop je niet zomaar in.
    Dat bewijst wel de Protestantse Kerk Nederland die administratief ook niet up to date is,gezien het feit dat in het kader van de viering van 500 jaar Reformatie volgend jaar,men van plan is de Jodenhaat waartoe Maarten Luther in geschrift op riep in 1543,nu eindelijk eens te gaan schrappen.
    Voorlopig houden wij dus wel het predicaat ‘ongelovige’ tenzij men zich bekeerd tot de Islam,maar beter houdt u de vinger scherp aan de pols van onze democratie.

  3. holadijee

   Een patriot is een raket heb ik net opgezocht. Met een extreem rechts bewind is Europa geconfronteerd in de jaren 40. De heer Boutkan heeft u hopelijk voor de laatste keer een podium gegeven.

   1. Fred

    Ik hoop met u .Aan zulke reacties hebben we totaal geen behoefte. Scherp zijn en kritiek hebben soms tot op het scherps van de snede is tot daar aan toe, maar dit is gewoon bij het schofterige af.

 13. Fred

  Ik weet zeker, dat Wilders niet achter u staat. En uw geraas ( beledigingen) aan het adres van Ronald, zijn van het laagste allooi. Gewoon een ban op uw bijdrage,s zal niemand betreuren. U moet uw ogen uit uw kop schamen.

 14. Sigmund

  Domheid en kwaadaardigheid gaan nogal eens hand in hand, zo ook bij Patriot….
  Dat is overigens zeker NIET typisch voor aanhangers van het PVV-gedachtengoed. Heb in het verleden meer dan eens te maken gehad met zich als “anti-faschisten” afficherende lieden die zich uitsluitend in stalinistisch koude oorlogsjargon bleken te kunnen uitdrukken en met wie op geen enkele manier een normaal gesprek mogelijk bleek.

Reageren is niet meer mogelijk.