DHA-A leader
DHA-A leader

E3 JVC als kampioen op de platte kar

De E-Pupillen op de platte kar.Julianadorp – De E3-pupillen van voetbalvereniging JVC zijn zaterdag gehuldigd, omdat zij in hun poule de nieuwe kampioenen van 2015 (najaar) en 2016 (voorjaar) zijn. Ter gelegenheid van deze prestatie vond de huldiging plaats in het JVC gebouw en werden de kersverse kampioenen op de plattekar door het dorp gereden.

William ten Hoeve is een van de drie trainers van dit team en hij is blij met de resultaten van zijn jeugdige spelers. Hoe krijg je een team zo goed? “Het zijn de jongens en het meisje die dat helemaal zelf hebben gedaan”, zegt de trainer. “Wij sturen er vooral op aan dat dit een teamsport is en dat ze het dus met z’n allen moeten doen. We hebben niet een enkele sterspeler in het team, het zijn gewoon allemaal sterspelertjes.”

Het E3-pupillenteam bestaat uit jonge kinderen, wat vergt zoiets van zulke jonge spelers? “De kinderen zijn 8 en 9 jaar, dus ze hebben energie zat. De meeste van deze kinderen voetballen de hele week door en zijn dus ook altijd, twee keer in de week, op de training aanwezig en op zaterdag staan ze in de vroegte alweer klaar om – thuis of uit – de wedstrijden te spelen en dat zorgt er voor dat dit een hecht team is”, aldus William. “Motiveren is bijna niet nodig, dat ging in dit geval vanzelf, want van de 22 gespeelde wedstrijden hebben ze er maar twee verloren en zoiets motiveert enorm.”

Het kampioensteam van JVC.De E-Pupillen op de platte kar.Kunstgras
JVC speelt op kunstgras, is dat een voordeel? “Ja en Nee. Het spelen op kunstgras is een voordeel, omdat het altijd een mooi vlak veld is en het loopt daardoor lichter. Het kan ook een nadeel zijn, want als de kinderen teveel aan het kunstgras wennen dan komen ze bij een uitwedstijd, als op een ruwer veld gespeeld wordt, nog wel eens in de problemen, omdat de bal op kunstgras anders rolt dan op een ruwer natuurveld. Groot voordeel is natuurlijk wel dat je op kunstgras veel langer kunt doortrainen dan op een natuurveld.”

Tot het einde van hun negende jaar spelen ze bij de E, daarna gaan ze naar de D-puppilen. “We proberen zoveel mogelijk de kinderen bij elkaar te houden, dus in de D-pupillen komen ze dan vaak dezelfde teamgenoten en vriendjes tegen als in de tijd dat ze bij de E-pupillen speelden. We hebben ook een meisje in dit team en die doet helemaal niet onder voor de jongens. Zij zal uiteindelijk een plaats krijgen in het meisjesteam van JVC.”

Tot slot vertrok trainer William ten Hoeve met het hele team en gevolg naar buiten, want daar stond een grote trekker met plattekar klaar, waar de kersverse kampioenen mochten instappen voor een kampioensronde door het dorp. Want zo gaat dat bij JVC.

Tekst en foto’s: Cor Buschman / LOS

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder de noemer 'gast auteur' verschijnen artikelen als ingezonden stukken, columns, recensies, et cetera, die niet zijn geschreven door de vaste medewerkers van Den Helder Actueel. Ook gesponsorde berichten (waarvoor door derden betaald is) vallen hieronder. Dit wordt verder apart weergegeven, direct onder het bericht.

Lees ook:

1 reactie

Reageren is niet meer mogelijk.