DHA-A leader
DHA-A leader

Neem een kijkje in het eigen oor

Video otoscopie nu mogelijk bij Specasavers Den Helder.Den Helder – Inwoners van Den Helder kunnen sinds deze maand bij Specsavers in de Spoorstraat terecht voor een innovatieve oorscan met een piepkleine camera. Met deze digitale scan, ook wel video otoscopie genoemd, kan de audicien tijdens een gehoormeting de gehoorgang en trommelvliezen onderzoeken terwijl de klant meekijkt op een scherm. De beelden kunnen bovendien opgeslagen – en na toestemming van de klant – gedeeld worden bij doorverwijzing naar een KNO-arts.

“Doordat klanten nu mee kunnen kijken, biedt dit meer inzicht en duidelijkheid. Wij kunnen het beeld op een digitaal scherm afbeelden en stilzetten. Dat is niet alleen interessant maar ook handig. Soms zijn klanten er namelijk van overtuigd dat oorsmeer de oorzaak is van gehoorproblemen. Dit is niet altijd het geval en hiermee kunnen we goed uitleggen wat we zien. De klant kan zo ook uitvoerig uitleg krijgen bij mogelijke afwijkingen die te zien zijn in het oor”, aldus Cindy de Vries van Specsavers Den Helder. Door de digitale precisie van het apparaat is heel duidelijk te zien of er veranderingen in de gehoorgang of trommelvliezen zijn ten opzichte van een vorig onderzoek. Dit maakt het monitoren nog preciezer dan voorheen.

Video otoscopie is een logische aanvulling op het totaalpakket in eerstelijns professionele hoorzorg bij Specsavers. Zo worden klanten altijd geholpen door gediplomeerde, StAr-geregistreerde triage audiciens, zodat zij verzekerd zijn van deskundige en kwalitatieve hoorzorg. “Na een uitgebreid intakegesprek en hooronderzoek, waar video otoscopie onderdeel van is, adviseer ik de klant welk hoortoestel geschikt is. Deze stel ik dan nauwkeurig af op zijn of haar persoonlijke behoeften. Het vraagt immers om maatwerk,” aldus De Vries. “Daarna volgt nog een aantal testen om te kijken of het hoortoestel aan de verwachting voldoet. In de meeste gevallen kan de klant meteen beginnen met de proefperiode en loopt hij of zij dus met hoortoestel de winkel uit.“

Controle
Na vier weken is er een controle-afspraak om te bekijken of alles naar wens verloopt en of er nog aanpassingen nodig zijn. Uiteraard kunnen klanten daarna ook altijd bij Specsavers Den Helder langskomen, bijvoorbeeld om hun hoortoestel opnieuw af te stellen. Zij krijgen vijf jaar gegarandeerde nazorg. Een hoortest ondergaan, inclusief een video otoscopie? Maak een online afspraak bij Specsavers Den Helder. Voor meer informatie: www.specsavers.nl.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: