DHA-A leader
DHA-A leader

Helders Elftal wint verdiend van Jong FC Utrecht

Helders Elftal wint verdiend van Jong FC Utrecht (DHFOTO).Den Helder – Vooral vrolijke gezichten woensdagavond na afloop van het voetbalduel tussen de Helderse selectie en Jong FC Utrecht. De aftrap van de jaarlijkse serie in het kader van Den Helder Maritiem werd gewonnen door de thuisploeg, met 3-2. En het was niet eens onverdiend.

Het eerste half uur van de wedstrijd, gespeeld op het veld van FC Den Helder, waren de bezoekers nog de bovenliggende partij, maar na een penalty in de 31e minuut voor de bezoekers, keerde langzaam het gezicht van het duel. De Helderse selectie kreeg meer vat op Utrecht en wist de ploeg zelfs nu en dan de wil op te leggen. Met tot gevolg enkele prima kansen en een overwinning.

Issa Kallon zette Jong FC Utrecht al na 11 minuten spelen op 0-1, maar nadat Hairiks Jansen in de 25e minuut voor de thuisploeg net overschoot, was het drie minuten later wel raak. Kalvin Robert zorgde voor de gelijkmaker. Scheidsrechter Roelof Luinge wees enkele minuten later naar de stip, na een overtreding op de rand van de zestien. Hamza Boukhari faalde niet en zette zijn team opnieuw op voorsprong (2-1). Uit een hoekschop viel twee minuten later weer de gelijkmaker (2-2) en die kwam op naam van Jansen.

Beide teams klaar voor de wedstrijd (DHFOTO).

Scheidsrechter Roelof Luinge floot het duel (DHFOTO).3-2
Na rust was de Helderse selectie het betere elftal. Na precies een uur spelen zorgde Clifton Gorissen voor de verdiende 3-2 en verder werd er niet meer gescoord. Dat was ook te danken aan keeper Maarten Kistemacher, die een aantal prima reddingen had. De wedstrijd was aardig om te zien en ook scheids Luinge had het naar zijn zin. Hij had in elk geval geen zin in gezeur van de spelers en maakte regelmatig met een enkele opmerking duidelijk dat ze niet moesten overdrijven. Na een lichte overtreding op een van de spelers van Utrecht, die vervolgens kermend op de grond ging liggen, was de reactie van Luinge veelzeggend: “Niet piepen he, opstaan en voetballen!”.

Komende zaterdag neemt het Helders Elftal het op tegen FC Dordrecht. Ook die wedstrijd wordt gespeeld op het veld aan de Bremstraat en begint om 19.00 uur.

Foto’s: DHFOTO.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook: