DHA-A leader
DHA-A leader
DHA-A leader

Financiële positie Den Helder Airport is gezond

Financiële positie Den Helder Airport is gezond (archieffoto).Den Helder – De financiële positie van Den Helder Airport is in orde. Dat meldt het college in antwoord op vragen van de fractie van de Partij van de Arbeid. Die maakte zich zorgen, omdat de provincie Noord-Holland dit jaar voor het laatst financieel bijdraagt aan de luchthaven.

De PvdA wilde van het college weten of de financiële positie van Den Helder Airport dusdanig van aard is, dat zij ook zonder de financiële ondersteuning van de provincie een gezonde bedrijfsvoering kan voeren. Het antwoord van het college hierop is ja, ondanks de huidige recessie in de olie- en gasmarkt. “Vanuit onze positie als aandeelhouder van Luchthaven Den Helder BV, is er ook nadrukkelijk betrokkenheid geweest bij het monitoren van de ontwikkelingen én de gevolgen daarvan voor de financiële positie van DHA.”

“De financiële positie van Den Helder Airport CV (en hiermee ook die van de Luchthaven Den Helder BV) is op grond van de jaarcijfers 2015 als financieel gezond te bestempelen”, aldus het college. “Het jaar 2015 is, evenals voorgaande jaren, winstgevend afgesloten en er is ruim voldoende eigen vermogen aanwezig zonder dat sprake is van langlopende schulden. DHA kent daarom een hoge solvabiliteitsratio. Kortom: Het financieel beleid van DHA heeft geresulteerd in een gezonde positie in de moeilijke markt van dit moment.”

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook:

1 reactie

  1. Judge X

    De PvdA stelt vragen over de toekomst en het college antwoordt met cijfers uit het verleden gebaseerd op subsidie en zonder toekomstvisie met de bijhorende cijfers en uitleg.
    Eind 2018 weten we dus pas of Den Helder Airport echt zelf z’n broek op kan houden; ik zie met de gaande energietransitie – en mede daarom laagblijvende olieprijzen – de bui al hangen.

Reageren is niet meer mogelijk.