DHA-A leader
DHA-A leader

Olympisch windsurfkampioen Dorian bezoekt deelnemers Schoon Belonen

Dorian van Rijsselberghe (Bron: Richard Langdon).Den Helder – Leerlingen van Scholen aan Zee krijgen woensdag 7 december bijzonder bezoek. Die middag komt tweevoudig Olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe naar Den Helder om de leerlingen aan te moedigen bij hun project ‘Schoon belonen’.

Het doel van het project is dat zwerfafval in de gemeente afneemt en herbruikbaar afval gerecycled wordt. Om dat te bereiken, houden 400 brugklasleerlingen van Scholen aan Zee tijdens het project hun schoolomgeving vrij van PET-flessen, blikjes en pakjes (afgekort met ‘PMD’: Plastic, Metalen verpakkingen en Drankenkartons) en gaan cliënten van Esdégé-Reigersdaal onder andere het zwerfafval in de Helderse grachten te lijf. Gezamenlijk gaan ze op pad in de Donkere Duinen en in Mariëndal.

Dorian van Rijsselberghe is sinds 2014 ambassadeur van de De Plastic Soup Foundation (PSF). Deze foundation wil nationaal en internationaal een halt toeroepen aan de toenemende verontreiniging van de oceanen met plastics. De PSF wil bovendien bevorderen dat in de toekomst niet nog meer plastic in zee terecht komt. ‘Ik leef van de elementen en ben verslaafd aan buitenzijn’, aldus de van Texel afkomstige Dorian die in 2012 en 2016 Olympisch goud won in het Windsurfen.

Meet & Greet
Op 7 december moedigt Dorian de leerlingen aan bij hun project door te vertellen over zijn leven als olympisch sporter en het belang van de strijd tegen plastic afval. Natuurlijk is er ook een Meet & Greet moment voor de leerlingen samen met Dorian. In dit project werken Scholen aan Zee, Esdégé-Reigersdaal, de gemeente Den Helder en De Helderse Vallei samen aan een schonere leefomgeving.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: