DHA-A leader
DHA-A leader

Bundel stadsgedichten vindt weg naar lezers

Jack Beneker met de bundel (aangeleverd).Den Helder – Op 28 oktober nam Jack W. Beneker, na een periode van bijna zes jaar, met veel voldoening afscheid als stadsdichter van Den Helder. Op een drukbezochte avond bij Triade presenteerde hij als slotakkoord zijn bundel “…en altijd hier de wind”. De bundel blijkt al aardig populair in Den Helder.

De bundel bestaat uit 79 stadsgedichten en een CD met tien gezongen gedichten. Deze bijzondere uitgave heeft ondertussen de weg naar menig liefhebber gevonden. In de bundel staan de gedichten in chronologische volgorde. Al lezend volg je zo het wel en wee van de stad in de afgelopen zes jaar.

“Ik heb getracht niet alleen een stadsdichter van Den Helder, maar ook voor Den Helder te zijn, in de hoop dat de lezer zich verwant voelde met onderwerp en inhoud van de gedichten. En dat men misschien zo af en toe denkt: Goh, dat heeft die Jack toch aardig verwoord”, aldus Beneker.

Nieuw geluid
Hij ervaart de afgelopen jaren als een mooie periode, maar stelt dat het stadsdichterschap na verloop van tijd ook weer om een nieuw geluid vraagt. ”Ik ben blij met Marja Lely als opvolger, niet alleen om wat zij schrijft, maar ook omdat met haar de eerste vrouwelijke stadsdichter in deze stad is benoemd. En dat werd na drie heren wel tijd.”

De bundel “…en altijd hier de wind” van Jack W. Beneker (inclusief CD) is voor 15 euro te koop bij Bruna. Een leuk cadeautje voor onder de kerstboom.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

DHA-B Home468