DHA-A leader
DHA-A leader

Minderjarige asielzoekers in De Doggerij

Den Helder – Het COA wil de Doggerij kopen en het pand in gebruik nemen voor de opvang van minderjarige alleenstaande asielzoekers. Een brief met informatie hierover is vandaag bezorgd in de omgeving. De gemeente bevestigt het bericht.

“De Doggershoek is sinds september 2015 in gebruik als opvanglocatie voor asielzoekers. Een deel van deze locatie is ingericht voor de opvang van minderjarige alleenstaande vreemdelingen. Het COA is de afgelopen maanden op zoek gegaan naar kleinschalige locaties, waar alleenstaande minderjarige vreemdelingen 24 uur per dag begeleid worden”, zo schrijft het college aan de raad. “Het COA heeft inmiddels een geschikte locatie gevonden en zal de Doggerij aan de Doggersvaart 27 in gebruik nemen als opvanglocatie voor maximaal 40 minderjarige alleenstaande vreemdelingen. De opvang van de minderjarigen in de Doggerij past binnen het bestemmingsplan van de gemeente.”

De opvangplaatsen die hiermee in de Doggershoek vrij komen, komen beschikbaar voor de opvang van andere asielzoekers. Omwonenden kunnen via infodenhelder@coa.nl laten weten of ze uitgenodigd willen worden voor een bijeenkomst met het COA, waarbij ook vragen over het gebruik van de Doggerij kunnen worden gesteld.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook:

18 reacties

 1. Daniël Groot

  Ik geef even een aandachtspuntje , Aan onze Burgemeester van DH we hebben drie opvang centrales , 1600, personen of meer ! Wij hebben al een aardig steentje bij gedragen , Genoeg is Genoeg COA , nu is het de buurt aan een ander , Texel of Breezand .Anna Paulowna , enz , Burgemeester er is ook nog iets van Handhaving , Vr Gr Daan Groot

  1. Feit

   kleine correctie, DH kent 2 locaties, Doggershoek ± 400 bewoners en de Gezins Locatie (oud Deibelkamp) ± 300 bewoners dus totaal 700 bewoners in Den Helder en niet de gestelde 1600, scheelt bijna 1000. De Maaskamp is al een geruime tijd dicht

  2. Feit

   kleine correctie, DH kent 2 locaties, Doggershoek ± 400 bewoners en de Gezins Locatie (oud Deibelkamp) ± 300 bewoners dus totaal 700 bewoners in Den Helder en niet de gestelde 1600, scheelt bijna 1000. De Maaskamp is al een geruime tijd dicht

  3. Judge X

   Doggershoek 575 personen,Nieuweweg 372 personen + gezinslocatie 9×8=72 personen en Doggerij 40 personen,is samen 1059 personen.

   1. Monique_K

    Volgens mij klopt dat niet helemaal. Op de gezinslocatie Nieuweweg staan 9 appartementgebouwen. In elk van die gebouwen zitten 5 appartementen, voor maximaal 8 personen. Die 372 is dus de maximale bezetting. Maar niet ieder gezin bestaat uit 8 personen, dus hoeveel personen er echt zitten, geen idee.
    Het is dus een opvangcapaciteit van 575+372+40=987 maximaal. En was er niet gezegd dat we onder de 1000 zouden blijven? Dat doen we dus, nog steeds, zelfs met 40 plaatsen erbij voor de jongeren. En dat die, na de ongeregeldheden in het zwembad en zo, baat zouden kunnen hebben van 24/7 begeleiding lijkt mij als een paal boven water staan. Kinderen die niet moesten rennen voor hun leven hebben dat ook, 24/7 begeleiding, heel normaal toch?

    1. Judge X

     Ja er zat ergens een mankementje in de cijfers Monique,dat viel mij ook op en het betreft inderdaad de 72 personen in 9 appartementen welke ik per ongeluk dubbel telde.
     Uw maximale aantal van 987 zou dus moeten kloppen en daarbij blijkt Daniël Groot ook slecht (nattevingerwerk) in cijfers. 😉

     https://www.coa.nl/nl/zoek-locatie/den-helder-nieuweweg
     https://www.coa.nl/nl/zoek-locatie/den-helder-doggershoek

     Over sluiting van de Maaskamp kazerne zoals hierboven wordt beweerd,kan ik niets terug vinden.

 2. Henri Ottervanger

  Wat is ons gemeentebestuur weer geloofwaardig, leugen en bedrog regeert.De woorden van de Burgemeester er komt absoluut niets meer bij, daar sta ik voor in.
  Nou begrijp ik al die commentaren welke altijd op de Den Helder Actueel staan over dit gemeentebestuur liegen en bedriegen en het ergste is dat ze er nog voor betaald krijgen ook.

  1. roodborstje

   Hr ottervanger:
   U krijgt er plotsklaps 40 ‘vreemde’ nieuwe buren bij.Gefeliciteerd ermee.

 3. Anton Hagen

  Een op de vijf Nieuwediepers heeft een niet-Nederlandse achtergrond.Aldus het NHD(vandaag) welke steeds meer op de krant van Wakker Nederland gaat lijken!!!

  1. Judge X

   Het NHD is momenteel van ‘Wakker Nederland’ (TMG) zodoende en op korte termijn van onze zuiderburen,dan wel van John de Mol.
   Ik hoop eigenlijk op de laatste,want dat zou wel eens flinke veranderingen teweeg kunnen brengen op redactie niveau.

  2. Judge X

   Overigens verhaald het artikel over westerse – en niet westerse allochtonen (Europeanen en niet Europeanen dus); Duitsers,Belgen,Fransen en ook Marokkanen,Afghanen en Syriërs.
   Met die kennis is (indien het cijfer klopt) m.i. niets mis.

  3. D.A.

   Wat is nu precies een Nederlandse achtergrond ? Had vroeger Nederland niet een boel andere landen ? Indonesië (tot 1945-1949) en Nieuw-Guinea (tot 1963) waren Nederlandse kolonies. Nederlanders en andere Europeanen in Indonesië, van wie veel militairen, trouwden met en/of verwekten kinderen bij inlandse vrouwen. Nu zijn we generatie 4,……… 77,5% kwam als jager / verzamelaar 35.000 jaar geleden in de Oude Steentijd (Paleolithicum) West-Europa binnen 20% kwam als boer 7.000 jaar geleden in de Nieuwe Steentijd (Neolithicum) Nederland binnen, en 2,5% kwam als recente immigrant. Dhu,…Een analyse van de genen die de bloedgroep aansturen bij mensen, chimpansees, gorilla’s en andere primaten liet zien dat apen hetzelfde bloedgroepensysteem hebben als wij, en dat alle bloedgroepen van nu al bestonden bij de laatste gemeenschappelijke voorvader, een lang geleden uitgestorven aap. Zou nu huidige ” aap ” toevallig Trump heten ? Is nu iedereen die A+ heeft nu een Nederlander ?

  4. Hijneken

   Als ze meetellen voor het inwonertal maakt het de dames en heren politiek niet zoveel uit, dunkt mij.

 4. feit

  Ga eens kijken bij de Maaskamp en dan kan je zien dat hoi gesloten is. Stoplichten zijn ook al een tijdje weg

  1. Judge X

   Ja u heeft gelijk Feit,de noodopvang Maaskamp werd al rond juli 2016 gesloten.
   De hoogste toestroom van het aantal asielzoekers was eind 2015 en heeft het aantal van 1245 te Den helder blijkbaar nooit overstegen.
   We zitten nu dus mogelijk op 975 max. ,maar waarschijnlijk minder.
   http://nos.nl/artikel/2121283-coa-sluit-noodopvanglocaties-voor-asielzoekers.html

   En inderdaad Hijneken ze staan/stonden geregistreerd in de GBA met als laatste stand 56.000 inwoners per 1-1-2017; op 1-7-2016 waren dat nog 56.404 inw.,dus er zal zeker een causaal verband bestaan.

Reageren is niet meer mogelijk.

DHA-B Home468