DHA-A leader
DHA-A leader

Erepenning voor museumdirecteur Harry de Bles

Den Helder – Het college van burgemeester en wethouders heeft de erepenning van de stad toegekend aan kapitein-luitenant ter zee speciale diensten drs. Harry de Bles. Hij ontvangt de penning als blijk van waardering voor zijn inzet op het gebied van cultuur en maritieme kunsthistorie gedurende 26 jaar.

Onder leiding van de heer De Bles is er sprake geweest van positieve nieuwe impulsen voor het Marinemuseum en is het uitgegroeid van een relatief klein museum tot hét museum voor de geschiedenis van de Koninklijke Marine. Het museum trekt grote bezoekersaantallen, is een paar jaar terug uitgeroepen tot het “Leukste uitje van Noord-Holland” en is meerdere malen voor deze titel genomineerd.

De Bles had niet alleen oog voor het museum, ook de bezoekers, de medewerkers en de vrijwilligers gaf hij alle aandacht en energie. Hij wist hen te inspireren en te enthousiasmeren. De penning is donderdag uitgereikt tijdens zijn afscheidsreceptie.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

2 reacties

  1. Fred

    Het ga je goed ‘Harry” Ik heb met veel plezier vierjaar onder je mogen werken als suppoost.

Reageren is niet meer mogelijk.

DHA-B Home468