DHA-A leader
DHA-A leader

Gratis rondleidingen in het Reddingmuseum

Den Helder – Altijd al meer willen weten over de historische reddingboten die voor het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers aan de steigers liggen? Dat kan! Het Reddingmuseum organiseert twee gratis rondleidingen tijdens de voorjaarsvakantie.

Gedurende deze rondleidingen krijgen bezoekers alles te horen over het verhaal, de bouw en de reddingsacties van alle historische reddingboten. “Maar dat is nog niet alles”, benadrukt Rana Dams van het museum. “Ook nemen we bezoekers mee naar de reddingboten, vertelt de bemanning over de technische aspecten van de boten en kun je alle vragen stellen die je wilt.”

Er worden twee rondleidingen georganiseerd op dinsdag 21 februari en donderdag 23 februari om 14.00 uur. De rondleiding duurt ongeveer een uur. De rondleidingen zelf zijn gratis, maar bezoekers betalen wel entree voor het museum. Voor of na de rondleiding kunnen mensen dus gewoon het museum bezoeken.

De historische reddingboten
Het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers heeft zes varende museumschepen. De Insulinde (1927), Johan de Witt (1941), Prins Hendrik (1951), Javazee (1967), Tjerck Hiddes (1975) en Cornelius Zwaan (1982). Ook in het museum zijn oude reddingboten te bewonderen, namelijk de havenreddingboot Twenthe (1942), motorstrandreddingboot Ubbo (1958) en roeireddingboot nr. 15 (1907). De Insulinde ligt tijdens de voorjaarsvakantie niet voor het museum, omdat deze voor onderhoud in het dok ligt.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

DHA-B Home468