DHA-A leader
DHA-A leader

Oranjerie benoemd tot “Heerlijkheid van Waaienburg”

Den Helder – De Krabbetukkers hielden vrijdag het jaarlijkse scholenrondje, ter voorbereiding op het grote carnavalsweekeinde. Na het rondje werd een bezoek gebracht aan de Oranjerie, die benoemd werd tot “Heerlijkheid van Waaienburg”.

De scholen die dit jaar bezocht werden waren De Windwijzer, De Drietand, Tuindorpschool en de Jac P Thijsse. Overal maakten Prins Jan I, de hofdames, de raad van elf en de huisband hun opwachting voor een gezellig feestje, uiteraard inclusief polonaise. De scholen zelf vierden ook carnaval, dus de Prins en zijn gevolg konden probleemloos aansluiten in het feestgedruis.

Na het bezoek aan de scholen was het tijd voor de jaarlijkse huldiging. Dit keer trok het gezelschap richting Oranjerie De Groene Parel.

Proclomatie
Wij, Jan I, prins der Krabbetukkers, ridder in de orde der Carnavalshoed, hebben op advies van onze wijze Raad van Elf en de leden van het Corps der Gardeofficieren besloten om Oranjerie “De Groene Parel” de eer der Krabbetukkers waardig te keuren.

Zijn op de hoogte, dat zich in het centrum van onze goede stad een oase van rust bevindt, waar men zich te midden van sinaasappelbomen, bananenplanten, orchideeën, palmen en agaven in tropische sferen waant.

Weten af, dat Oranjerie “De Groene Parel” een bijzondere cactuscollectie herbergt en dat de ontworpen Japanse tuin zich met zijn waterval, bergbeek, stroomversnellingen en vijver tot de grootste van ons land mag rekenen.

Prijzen het management en de medewerkers bij het beschikbaar stellen van de locatie aan de Soembastraat voor optredens en het uitlenen van decoratieve planten bij culturele evenementen.
Accorderen het voorstel van onze wijze raadgevers en benoemen Oranjerie “De Groene Parel” tot “Heerlijkheid van Waaienburg”.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook:

DHA-B Home468