DHA-A leader
DHA-A leader

Twee nieuwe bruggen voor Napoleonroute

Den Helder – Twee bruggen in de Napoleonroute zijn onlangs vervangen, zo meldt de gemeente. Waren ze eerst van hout, nu liggen er twee kunststof bruggen die weer jaren mee kunnen.

Voor alle bruggen (92), duikers (50) en tunnels/viaducten (9) in Den Helder is een onderhoudsprogramma opgesteld. Zo zorgen we dat alle bruggen, duikers en viaducten veilig gebruikt kunnen worden. “Regelmatig inspecteren we de onderhoudsstraat van bovengenoemde ‘kunstwerken’. Daaronder valt ook het uitvoeren van voldoende inspecties en het inzichtelijk maken van de constructieve staat van de bruggen.”

In het afgelopen jaar zijn in totaal 61 bruggen gereinigd. Bij een aantal bruggen is extra onderhoudswerk verricht zoals betonreparaties, extra voegwerk bij de brug Beatrixstraat en het vervangen/conserveren van de leuningen van de bruggen Beatrixstraat en Doorzwin. Verder heeft een aantal bruggen een nieuwe slijtlaag gekregen (zoals de brug verlengde Fabrieksgracht en brug Nieuwstraat) en zijn brugdelen vervangen. En in 2016 zijn dus twee houten bruggen in de Napoleonroute vervangen door kunststof bruggen. Zo kunnen deze bruggen weer jaren mee zonder dat der veel moet worden onderhouden.

2017
Er is een meerjarenprogramma voor de komende jaren opgesteld. De geïnspecteerde bruggen hebben gemiddeld gezien een redelijke tot goede staat van onderhoud. Toch zal in 2017 een check up nodig zijn om te bepalen welke verkeersklasse over de bruggen mogen rijden. “In 2017 laten we de bruggen controleren waar zwaarder verkeer over rijdt. Ook een aantal houten bruggen wordt geïnspecteerd omdat daar de onderhoudsdiensten over rijden.”

Verder krijgt een aantal bruggen in/bij Kruiszwin een extra onderhoudsbeurt. “Daarnaast gaan we door met het reinigen van bruggen en waar nodig ook het vervangen van brugdelen.”

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

6 reacties

 1. Skriks

  Goede vraag @ m de vries!
  Het artikel luidt ´Twee nieuwe bruggen voor Napoleonroute´.., dan verwacht je toch minstens een vermelding over wélke twee dat dan zijn..

  1. Fred

   In het artikel, spreken ze van houten bruggen in de Napoleonroute. Zouden ze daarmee de bruggen bedoelen in het Timorpark die onlangs afgekeurd waren ? Dat zijn de enige houten bruggen die ik kan bedenken. Het is in ieder geval niet de brug op de foto, want die heeft niets met de nappie route te maken.

 2. Skriks

  @ Fred, mijn inschatting is dat het over de twee kleine platte bruggetjes vlak achter de parkeergarage van het ziekenhuis (Noord West krijg ik door een paar zeer slechte ervaringen niet meer uit mijn strot..) gaat.
  Te ver de ´natuur´ in voor de fotograaf denk ik.

Reageren is niet meer mogelijk.

DHA-B Home468