DHA-A leader
DHA-A leader

Veel te zien en te doen op open dag Triade

Den Helder – Triade hield zaterdag de winter open dag. Voor de bezoekers was er weer veel te zien, maar vooral ook te doen. Het was de gelegenheid om te zien wat het Helderse creativiteitscentrum te bieden heeft.

In de hal beet Lisette Dorst de spits af om het toegestroomde publiek te vermaken met haar zangtalent. In het hele gebouw werden, in de verschillende ruimten, door de docenten proeflessen en demonstraties gegeven. Zo kon je in het slagwerklokaal zelf achter een drumstel zitten om met de docent mee te drummen. In de ensemblezaal beneden bracht Loes Bakker met leerlingen de mogelijkheden van de saxofoon en fluit ten gehore.

In de ensemblezaal boven kon kennis gemaakt worden met piano, orgel, keyboard en accordeon. Voor de snaarinstrumenten was ruimte ingeruimd in de vergaderzaal. Hier waren de viool, cello, gitaar en harp beschikbaar om eens uit te proberen. Voor de zang zat Hanneke Bergsma in lokaal acht, met piano klaar, om de bezoekers te verleiden mee te zingen. Natuurlijk lieten de docenten zelf ook van zich horen. In de Jos Post zaal werden de vele toeschouwers getrakteerd op een kort concert.

Visuele creativiteit
Wanneer je niet echt muzikale ambities had, maar meer de visuele creatieveling in jezelf wilde ontdekken was er ook genoeg te beleven. In het teken- en schilderlokaal was ruimschoots de gelegenheid om met het potlood of de kwast te werken. Voor het grove werk was er in het beeldhouwlokaal gelegenheid om eens met de beitel en vijl een flink blok zandsteen te vervormen of met een klomp klei te boetseren. Triade biedt ook voor fotografen verschillende cursussen. In het medialab staan computers waarop men kan leren om foto’s te bewerken, maar ook voor het verbeteren van het fotograferen kan men bij Triade terecht.

Voor de kinderen was er ook weer veel te beleven. Zo kon er met allerlei materialen geknutseld worden. Eda Andrea liet, met haar open les Totaal Toneel Bombarie, de jonge acteurs en actrices kennis maken met toneelspelen. In de danszaal konden de kleintjes peuterballet uit proberen en liet Martine Nielen ouders en kids muziek op schoot ervaren.

In de hal werden de bezoekers getrakteerd op een consumptie en konden ze genieten van de muziek die verzorgd werd door onder anderen Jos van de Berg met band, Triade Jazzcombo en de Bigband. Triade kan terugkijken op een geslaagde open dag met veel bezoekers, die zichtbaar genoten van het uitgebreide aanbod.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Ad is sinds zomer 2016 verbonden aan Den Helder Actueel. Hij is de vaste vervanger van filmrecensent Jo en maakt reportages van leuke evenementen in onze mooie stad.

Lees ook:

1 reactie

  1. Triade Den Helder

    Het was een fantastische leuke dag! We hebben ontzettend veel mensen mogen begroeten en mogen laten zien wat Triade aan activiteiten/cursusmogelijkheden in huis heeft.
    Dank aan de leerlingen van de diverse basisscholen die met hun Triade muziekproject bij ons een optreden hebben gegeven en dank aan de Triade-leerlingen die de gasten hebben vermaakt met presentaties en demonstraties. En… natuurlijk dank aan alle bezoekers, belangstellenden en pers. Fijn dat jullie erbij waren. Graag tot een volgende keer!

Reageren is niet meer mogelijk.

DHA-B Home468