DHA-A leader
DHA-A leader

Dorpers strijden in Pencak Silat wedstrijden Hoofddorp

Julianadorp – Het was een bijzondere finale voor ze. Joey van der Linden en Jelle Kelderman, beste vrienden en trainingsmaatjes bij Budocentrum Julianadorp, streden zaterdag om de eerste en tweede plaats bij de Nationale Pencak Silat wedstrijden in Hoofddorp.

De jongens deden voor het eerst mee aan een toernooi in de Indonesische Krijgskunsten, georganiseerd door de Nederlandse Pencak Silat Federatie (NPSF). Beide wisten ze hun partijen te winnen en stonden daardoor in de finale tegenover elkaar.

Onder toeziend oog van de trainer van de pesilats, Guru Freek van Laar, kregen Joey en Jelle advies van hun begeleiders Martin Pals en Jeroen Jansen, hoe ze hun sterkste kanten moesten inzetten om de partij naar hun hand te zetten. Na een prachtige wedstrijd, waarbij de vrienden elkaar niet spaarden en zeer aan elkaar gewaagd waren, ging Joey er met de eerste plaats en 5 zogenoemde classificatiepunten vandoor. Jelle kreeg een zeer verdiende tweede plek en 4 punten. Deze punten tellen mee voor de kwalificatie voor het NK Pencak Silat voor de Jeugd.

Veelbelovend
“De resultaten van zaterdag zijn veelbelovend”, aldus Freek van Laar: “Ik ben heel trots op mijn jongens.” Dit laatste gold ook zeker voor Mart Nienhuis die tevens op dit toernooi debuteerde in de categorie senioren tot 75 kg. Mart trof een zeer sterke tegenstander, waartegen hij zich als nieuweling goed staande hield.

Moe maar voldaan, met twee bekers en een rugzak vol ervaring, keerden de mannen en hun supporters weer huiswaarts. Er zal de komende weken hard getraind worden ter voorbereiding op de volgende kwalificatiewedstrijd. Overigens vielen niet alleen de Pencak Silat jongens van Budocentrum Julianadorp in de prijzen. Ook bij het Wieringer Vikingtoernooi deden de judoka’s van trainer Mike van Lawick van Pabst van BCJ het uitermate goed. Ook daar regende het weer medailles bij de jeugd.

Geïnteresseerd om ook eens mee te training bij Guru Freek van Laar? Kom langs bij Budocentrum Julianadorp op woensdagavond 18.30-20.30 voor jeugd en van 19.30-21.30 voor senioren. www.budocentrumjulianadorp.nl

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

DHA-B Home468