DHA-A leader
DHA-A leader

Eerste stap vervanging M-fregatten

Den Helder – Minister Jeanine Hennis-Plasschaert heeft een eerste, concrete stap gezet naar de gezamenlijke vervanging van M-fregatten en mijnenbestrijdingsvaartuigen met België. Hiervoor tekende ze een programma-overeenkomst met haar Belgische collega Steven Vandeput.

De overeenkomst regelt het gezamenlijk oplopen van twee studies naar de vervanging van beide scheepstypen. Het onderzoek vindt plaats binnen de al bestaande Belgisch-Nederlandse samenwerking.

Zoals vastgelegd in de vorig jaar getekende Letter of Intent fungeert Nederland als lead nation bij de vervanging van de M-Fregatten en België voor de vervanging van de mijnenbestrijders. Nederland en België werken nu al intensief samen op deze gebieden.

De mijnenbestrijdingsvaartuigen werden eerder samen aangeschaft en België heeft 2 M-fregatten van Nederland overgenomen. In de periode na 2023 bereiken beide scheepsklassen het einde van hun levensduur.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

DHA-B Home468