DHA-A leader
DHA-A leader

Even douchen, laptop uit huis gestolen

Den Helder – Een bewoonster van de Florastraat zag dinsdag rond 11.00 uur een persoon over haar schutting klimmen en haar woning in gaan, terwijl zij stond te douchen., Helaas had zij haar achterdeur niet afgesloten.

Nadat zij zich had afgedroogd en aangekleed zag zij de persoon met haar laptop de woning verlaten en weer over de schutting klimmen. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar eventuele getuigen. Heeft u rond het genoemde tijdstip in deze omgeving ‘iets’ verdachts gezien, bel dan de politie via telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem (MMA) op het nummer 0800-7000. Het registratienummer is 2017047425.

“Wij adviseren iedereen ook om de deur af te sluiten wanneer u gaat douchen, dan wel een langere tijd niet beneden in de woning bent”, zo meldt de politie.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

2 reacties

 1. Skriks

  Helaas had de douchende dame haar telefoon niet bij zich toen ze ging douchen, dan had ze kunnen filmen..
  Nu zult U zeggen, ´dat is toch logisch…ze gaat douchen!´..
  Nee toch niet, je kunt tegenwoordig zelfs al onder water bellen…, en als ik zie wáárbij tegenwoordig allemaal getelefoneerd wordt..dan is er misschien sprake van een vergissing of vergeetachtigheid wellicht?
  Ja, dat is het vergeetachtigheid..misschien is de bewoonster wel over de tachtig, of heel jong natuurlijk en te laat op gestaan misschien?
  Zou ze nog iets geroepen hebben door het badkamerraam, denk ik dan, of zich juist muisstil gehouden hebben, uit angst?
  Zeker is dat haar ´douchen´ nooit meer hetzelfde zal zijn.
  Wat voor types zouden deze dieven nu eigenlijk zijn?
  Er is lef voor nodig, handigheid in ´scannen´ op waardevolle voorwerpen eenmaal binnenshuis, contacten met helers, constant werken aan het in toom houden van je moraal ook en je niet schamen voor je familie wanneer je gepakt wordt.
  Is het een schlemiel, een verslaafde, iemand met schulden, een kleptomaan, een gelegenheidsdief, mijn eigen buurman, een jeugdvriend?
  Wat hebben we eigenlijk aan zo´n bericht wanneer je er eigenlijk niet aan moet beginnen om het ´te snappen´.
  Nieuwswaarde?
  Alleen als het in perspectief gezet wordt, toch?

 2. Ezeltjeprik

  Wat een merkwaardig verhaal is dit zeg. Een vrouw die staat te douchen, uit het raam kijkt en een insluiper over haar schutting ziet klimmen…. En zich vervolgens eerst afdroogt en aankleedt, alvorens in actie te komen. Ik kan me voorstellen dat ze de inbreker liever niet naakt tegemoet treedt, maar waarom geen veilige brul vanuit het doucheraampje? Zoiets van ”hee jij daar, ik heb je wel gezien…!’ Op het moment dat een inbreker weet dat hij is waargenomen, en nog bovenop de schutting zit, zal hij zich wel driemaal bedenken voordat hij alsnog een huis binnentreedt. En dan de oproep voor getuigen: ik neem aan dat de vrouw toch wel in staat is tot het geven van een redelijk signalement: ze heeft de dief tweemaal over de schutting zien klimmen… Ik kan me voorstellen dat de politie, die in het algemeen niet voor iedere woninginbraak in actie komt, en zeker niet in alle gevallen op zoek gaat naar getuigen, hier een onderzoek naar instelt….

Reageren is niet meer mogelijk.

DHA-B Home468