DHA-A leader
DHA-A leader

Kunst & Kids blog obs De Dijk – deel 1

Den Helder – Hallo allemaal, wij zijn de leerlingenraad van basisschool De Dijk. De leerlingenraad bestaat uit kinderen van de groepen 5, 6, 7 en 8. Wij hebben op school van 6 tot en met 30 maart het project “Kunst & Kids” en daar doen we deze maand af en toe verslag van via Den Helder Actueel.

Alle groepen hebben gekeken naar de tv-uitzending van Ivo Niehe met als gast Rob Scholte. Aangezien wij het Rob Scholte museum in Den Helder hebben, vonden wij het een leuk idee om ons project met hem samen te doen. Gelukkig vond Rob Scholte (en zijn medewerkers) dat een heel leuk idee. Deze week gaan alle groepen op bezoek bij het museum, zodat wij weten wat er hangt.

De eerste groepen zijn al geweest en zijn zeer enthousiast. De kleuters hadden een fotospeurtocht door het museum. Zij kregen een compliment van Rob Scholte over hoe ze naar kunst hebben gekeken en hoe ze erover konden praten. Verder hebben ze gekeken naar schilderijen en beelden. Ook de groepen 5 tot en met 8 gaan nog naar het museum. De komende weken gaan wij met het thema kunst aan de slag. Iedereen heeft al hele leuke ideeën en we zijn al druk bezig.

Wij gaan u de komende weken op de hoogte houden van dit geweldige project. Wij zijn super enthousiast! Hieronder ziet u al werk dat gemaakt is door groep 5 a en b. Zij houden zich bezig met de kunststroming De Stijl. Ook komt er een kunstenares in de twee groepen die met de kinderen een jurk of gebouw van dozen gaan maken.

Groetjes van Lorik en Kiki (groep 5), Nadine en Tijn (groep 6), Zoilaynis en Jayden (groep 7), Mike en Yana (groep 8).

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder de noemer 'gast auteur' verschijnen artikelen als ingezonden stukken, columns, recensies, et cetera, die niet zijn geschreven door de vaste medewerkers van Den Helder Actueel. Ook gesponsorde berichten (waarvoor door derden betaald is) vallen hieronder. Dit wordt verder apart weergegeven, direct onder het bericht.

Lees ook:

1 reactie

  1. Loes Vermeer-Lagerveld

    Wat heeft deze leerlingenraad in dit eerste verslag al een enthousiast verhaal over hun project “”Kunst en Kids” neergezet. En wat fijn dat dat enthousiasme o.a. voortspruit uit de bijzonder leuke medewerking van de kunstenaar Rob Scholte. Ook dit kan allemaal in het Rob Scholte museum. Ongetwijfeld zullen nog vele activiteiten volgen waarmee Den Helder op een positieve wijze op de kaart wordt gezet.

Reageren is niet meer mogelijk.