DHA-A leader
DHA-A leader

Kunst & Kids blog obs De Dijk – deel 2

Den Helder – Groep 6 is donderdag 9 maart naar het Rob Scholte museum gegaan. Het was super tof! Er waren hele mooie schilderijen. De meeste kinderen waren enthousiast over de gouden rolstoel. Er was ook een vliegtuig en daarin zat een flipperkast. Kinderen uit groep 6 en 7 gingen schaken op de kleden in het Rob Scholte museum.

Ook heeft de meester drie foto´s van de kinderen gemaakt, dat is voor een 3d strip. Dat zijn drie foto´s met verschillende bewegingen en dezelfde achtergrond. We hebben heel veel zin om een strip te maken. Wij gaan ook van playmobil-poppetjes een zilver kunstwerk maken. Op de foto Nadine en Tijn, met meester Maarten bij het bijzondere vliegtuig.

Groep 1d is onze vierde kleutergroep, die is gestart na de kerstvakantie. Hier zitten nog hele jonge kinderen in, “maar ze kunnen al heel veel”, zegt juf Kim. De kinderen maken een eigen museum van autootjes en ze maken een groot kunstwerk met tape en verf. De kinderen kleuren zelf de vlakken in. Ze kunnen dit al heel goed en de tape helpt natuurlijk ook. Sarah uit 1d is op de foto druk bezig met groene verf en maakt zo haar eigen vakje. Alle kinderen hebben een eigen kleur gekozen. Het wordt dus echt een mooi kunstwerk.

Alle groepen van basisschool De Dijk houden zich in maart bezig met het project “Kunst & Kids”. Het project is een idee van de leerlingenraad en wordt samen met het Rob Scholte Museum uitgevoerd. Via een blog houden ze de lezers van DHA op de hoogte.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook: