DHA-A leader
DHA-A leader

Kunst & Kids blog obs De Dijk – deel 3

Den Helder – Hallo, hier zijn we weer… de leerlingenraad met Blog deel 3. Zoilaynis & Jayden uit groep 7 nemen jullie dit keer mee. Wij hebben groep 3 geïnterviewd over het thema Kunst & Kids.

Alle kinderen zijn heel enthousiast over dit thema. Groep 3 is ook naar het Rob Scholte museum geweest. Ze vonden het heel knap dat Rob Scholte zo mooi kan schilderen. Isabel & Sanjay zouden zelf wel kunstenaar willen worden en dan mooie standbeelden maken. Maar ze willen geen eigen museum. Kirsten vond het vliegtuig met daarin de flipperkasten super cool en mooi.

Naoufal vond dat er hele mooie schilderijen waren, maar sommige afbeeldingen waren wel een beetje raar. Heel veel kinderen maken thuis ook kunst, zoals bijvoorbeeld tekeningen, schilderijen et cetera. In de klas gaan ze zich bezig houden met Pointillisme. Ze gaan allerlei dingen maken met puntjes en rondjes. We zijn heel benieuwd. Dat gaat vast mooi worden.

Moeilijk beroep
Groep 7, onze groep, is ook naar het Rob Scholte museum geweest. Het was super leuk, “maar sommige schilderijen waren wel raar en grappig”, zegt Djayden. “Ik zou zelf geen kunstenaar willen worden, want dat lijkt mij een moeilijk beroep”, zegt Shannon. Groep 7 heeft heel veel respect voor Rob Scholte. Glarissa vindt het super knap wat hij kan schilderen. Glarissa is blind, maar ze kan wel felle kleuren zien. Er was een schilderij met hele felle kleuren. Glarissa vond hem super mooi. En er hing een schilderij waar ze aan mocht voelen. Op deze manier kan zij ook genieten van meerdere schilderijen.

Groep 7 zou er wel nog een keer heen willen. Dit is goed te doen, want kinderen kunnen gratis naar het museum. Groep 7 heeft foto´s gemaakt van de schilderijen voor de digitale strip die zij gaan maken. Dan komt er een mevrouw met Macbooks en dan gaan ze een strip maken met de foto´s die we hebben gemaakt in het Rob Scholte museum. Wij vinden het thema Kunst & Kids GEWELDIG!!!

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder de noemer 'gast auteur' verschijnen artikelen als ingezonden stukken, columns, recensies, et cetera, die niet zijn geschreven door de vaste medewerkers van Den Helder Actueel. Ook gesponsorde berichten (waarvoor door derden betaald is) vallen hieronder. Dit wordt verder apart weergegeven, direct onder het bericht.

Lees ook:

1 reactie

Reageren is niet meer mogelijk.