DHA-A leader
DHA-A leader

Kunst & Kids blog obs De Dijk – deel 4

Den Helder – Hallo allemaal! Vandaag gaan we het hebben over groep 4 met het onderwerp: Maurits Cornelis Escher. Wij (Mike en Yana) hebben een rondje gelopen door groep 4 en hebben allerlei dingen aan de kinderen gevraagd.

Groep 4 was bezig met patronen en puzzels van M.C Escher. De kinderen en juf Safia deden leuke uitvoeringen en daar maakten ze foto’s van. Een voorbeeld daarvan is een optische illusie. Het is fotografie met kunst. Het is van dichtbij en van veraf, zo krijg je het effect dat het lijkt alsof Sana in het kopje zit.

Ook groep 8 doet mee aan het kunstproject en bij ons gaat het over kunst en poëzie. Dus wij zijn bezig met gedichten maken, maar niet zomaar gedichten, het zijn gedichten waar je jezelf in moet verplaatsen. Dus waar jij de persoon of voorwerp bent. En we doen dat over een koffer, omdat we het hebben over de Tweede Wereldoorlog en daar moesten de mensen vluchten en dus ook hun koffer inpakken en zo komen de juffen en de kinderen op het idee.


Dit zijn koffers waar de gedichten in gaan.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder de noemer 'gast auteur' verschijnen artikelen als ingezonden stukken, columns, recensies, et cetera, die niet zijn geschreven door de vaste medewerkers van Den Helder Actueel. Ook gesponsorde berichten (waarvoor door derden betaald is) vallen hieronder. Dit wordt verder apart weergegeven, direct onder het bericht.

Lees ook: