DHA-A leader
DHA-A leader

Kunst & Kids blog obs De Dijk – deel 5

Den Helder – Wij zijn nu al best lang bezig met het project kunst en we hebben ook al wat gemaakt, zoals de Stijl natekenen. “We moesten allemaal dozen verzamelen om daar een gebouw of een jurk van te maken”, zo schrijven Kiki en Lorik.

“Op vrijdagmiddag gaan wij drie keer met een kunstenares werken aan de jurk en het gebouw. De kunstenares heet Natasja. De dozen hebben we geschilderd in het zwart en in het wit. Eerst deden wij dit met een kwast, maar dit duurde erg lang. Daarna mochten we met een roller en dat ging sneller. Het werd daardoor ook mooier. Als je een doos af had, dan mocht je hem laten drogen op een krant.”

“In de klas gingen wij de Stijl natekenen en vogelhuisjes verven in de kleur van de Stijl. De kleuren van de Stijl zijn wit, zwart, rood, blauw, geel en grijs. In de klas gingen kleine groepjes schilderen op behang en met zwarte stroken zwarte vakjes maken. Ook dit was in de kleuren van de Stijl, zoals de schilderijen van Piet Mondriaan.”

Vogelhuisjes
“In de andere groep 5 gingen we op paneeltjes met scrabbleletters willekeurige letters neerleggen. Ook hebben we een verrassing verstopt in dit paneeltje. Ook gingen zij vogelhuisjes verven en grote dozen beplakken met wit papier. Daarna moesten de dozen met stroken in de kleuren van de Stijl beplakken. De dozen zijn bedoeld als versiering tijdens de tentoonstelling in het museum. We hebben nog een idee om te maken voor het thema kunst, namelijk kartonnen vogeltjes maken en verven in de kleuren van de Stijl. Het staartje moet dan in het gaatje van het vogelhuisje en dan staat het vogeltje op het stokje. Dit gaan wij nog overleggen met de juffen.”

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder de noemer 'gast auteur' verschijnen artikelen als ingezonden stukken, columns, recensies, et cetera, die niet zijn geschreven door de vaste medewerkers van Den Helder Actueel. Ook gesponsorde berichten (waarvoor door derden betaald is) vallen hieronder. Dit wordt verder apart weergegeven, direct onder het bericht.

Lees ook: