DHA-A leader
DHA-A leader

Kunst & Kids blog obs De Dijk – deel 9

Den Helder – Blog door Kiki en Lorik. Afgelopen vrijdag hebben wij beneden in de hal met onze kunstenares de jurk en het gebouw in elkaar gezet en afgemaakt. We moesten vooral veel plakken en wachten tot het droog was. En boven in de klas hebben wij dozen met wit papier beplakt en daarna de kleuren van De Stijl eroverheen geplakt.

In de andere klas gingen ze een lijst voor het golvend Mondriaan maken. Ook in de kleuren van de stijl. Groep 5 heeft ook uitnodigingen gemaakt voor de ouders en we hebben voor de vogelhuisjes een vogel gemaakt.

De trap was vies geworden door al dat verven. Gelukkig hebben we handige hulpjes die de trap weer schoon hebben gemaakt. Maar nog even over de jurk… die gaat over de etalagepop en we hebben ook een pruik gemaakt in het Rob Scholte Museum. Kiki en Mika hebben in het museum geholpen bij het inrichten van onze tentoonstelling.

Opening
Woensdag was het dan eindelijk zover: de opening van onze eigen expositie. Deze werd verricht door Rob Scholte en kinderen van groep 8. Zij onthulden een schilderij gemaakt door de nieuwe 4e kleutergroep 1D. Elk kind heeft een eigen kleur gekozen en mocht zelf een vakje uitkiezen en verven. Wij vinden het erg mooi geworden.

De opening was goed bezocht. Er waren wel ongeveer 100 mensen. Groep 8, ouders, familie, genodigden en alle leerkrachten. Iedereen was erg onder de indruk van onze tentoonstelling.
Het is wel een beetje fris in de kelder, dus u kunt uw jas beter aanhouden. En u ziet… de kinderen van Olleke Bolleke hebben een trui voor u gemaakt.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder de noemer 'gast auteur' verschijnen artikelen als ingezonden stukken, columns, recensies, et cetera, die niet zijn geschreven door de vaste medewerkers van Den Helder Actueel. Ook gesponsorde berichten (waarvoor door derden betaald is) vallen hieronder. Dit wordt verder apart weergegeven, direct onder het bericht.

Lees ook: