DHA-A leader
DHA-A leader

Politie gewond bij vechtpartij Willemsoord

Den Helder – De politie kreeg in de nacht van zaterdag op zondag melding van een vechtpartij bij een Urbanfeest in Studio62 op Willemsoord in Den Helder.

De politie is ter plaatse gegaan om de vechtpartij te beëindigen. Ook buiten de horecagelegenheid bleek er al gevochten te worden. De politie zag dat een 20-jarige man uit Den Helder gewond was en hij werd door de politie uit de situatie ontzet en met onbekende verwondingen door de politie overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie kreeg tijdens het handhaven van de orde te maken met veel agressie van diverse bezoekers die zich tegen de politie keerden. Meerdere politiemensen uit Noord-Holland moesten ter plaatse komen om de orde te handhaven. Een politieman raakte tijdens het incident gewond: hij werd met onder meer een hersenschudding opgenomen in het ziekenhuis.

Een 32-jarige man uit Den Helder werd aangehouden en hij zit momenteel vast. De recherche doet onderzoek naar de vechtpartij. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Geweld tegen politie en hulpverleners
De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiemensen hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

15 reacties

 1. RB

  idioterie, raddraaiers die uitgaan om narigheid te veroorzaken en daarmee het uitgaansplezier verzieken voor een ieder die uitgaat om een gezellige tijd te hebben

 2. Ineke

  Jammer hoor….Zo respectloos. Ze verpesten het voor alle mensen die een leuke avond denken te hebben.

 3. Onbekend

  Jammer dat we weer ruzie is daar, gebeurt overigens vaker dat er ruzies en gevechtwn zijn. Er is ook bijna geen controle door politie op willemsoord als je kijkt naar grote vergelijkt met mankracht.

 4. dirk

  onbegrijpelijk en ik snap niet waarom dit moest gebeuren,ik vraag me af of we wel van dit soort feesten nog moeten houden,ze verpesten het voor een ander,sukkels,

  1. Bodelo

   dirk, een volkomen terechte opmerking. De exploitant van Studio 62 heeft ook aangegeven dat dit soort “Urban feesten” niet meer door hem georganiseerd zullen worden. De goeden hebben onder de kwaden te lijden. Het zij zo.

   1. RB

    als ik eens zoek op Google op het fenomeen Urban feesten en zie dat er velen al gestopt zijn mede door onregelmatigheden op dit soort feesten, het trekt duidelijk vreemde vogels om het maar netjes uit te drukken….

 5. dennis Loef

  Is er dan nog geen constante partouillering op Willemsoord, dat zou toch moeten als straks heel Den Helder daar uitgaat. De Burgemeester betaald dat wel want die wil tenslotte de Horeca gecentraliceerd hebben en als dan de politie zich ver in Nieuw DenHelder bevindt wordt het een onmogelijke taak.

 6. urbanisatie manifestie

  AAAAH. een urban feestje.altijd matten. blij dat ze met die wigger bijeenkomsten gaan stoppen.
  doe iets met jullie leven ipv in het wilde weg kansloos stoer proberen te doen met drie flappies van 50 in je broekzak,,,,

Reageren is niet meer mogelijk.

DHA-B Home468