DHA-A leader
DHA-A leader

Spanning bij Open Kampioenschap damesbiljart

Den Helder – In de afgelopen weken deden ruim dertig dames in café Woud mee aan de ‘Den Helder Open’ voor biljartende dames. Gerda Takken uit Schagen prolongeerde dit weekeinde in een zinderende eindstrijd haar titel van vorig jaar.

Kort voor middernacht moest zij het zaterdag in de slotfinale opnemen tegen Angelique Rademaker. In twintig beurten zou Takken 13 punten moeten maken, terwijl de ervaren Rademaker tot 44 punten moest komen. Takken behaalde haar caramboles in 21 beurten en toen stond de sportieve verliezer Rademaker op 36.
Organisatrice Anita Hutjes zei bij de prijsuitreiking: “We kunnen terugkijken op een geslaagd toernooi en ik wil iedereen bedanken die daaraan heeft meegewerkt, van tellers tot scheidsrechters. Ik hoop volgend jaar weer zoveel deelneemsters te krijgen.”

Hierna deelde Hutjes aan alle finalisten van dit damestoernooi, in een sport die toch overwegend door mannen wordt beoefend, een leuke ‘Goodiebag’ uit.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

DHA-B Home468