DHA-A leader
DHA-A leader

Topprestatie Judoschool Den Helder

Den Helder – Het was zondag een drukke dag voor de judoka’s van Judoschool Den Helder. In Sporthal de Walvis in Beverwijk vond het districtskampioenschap (Noord-Hollandse kampioenschappen) voor teams A- en B-pupillen plaats. Een aantal talenten van de Judoschool Den Helder stond voor het eerst in een gemengd A-pupillen en B-pupillen team onder leiding van Sander Bakker van Bakker Sports uit Schagen.

Eerst was het de beurt aan de A-pupillen met daarin van Judoschool Den Helder Denvey van der Linden, Jayden Tijdeman en Alex Jasperse. Tot aan de finale werden alle partijen gewonnen. In de finale moesten ze aantreden tegen het sterke Kenamju uit Haarlem. Denvey en Jayden hadden nog een rekening te vereffenen. Waar ze vorige week tijdens het individuele Districtskampioenschap nog verloren van de uiteindelijke kampioenen van Noord-Holland (en derhalve als derde eindigden), wisten beide judotalenten dit keer in een ontzettende spannende finalestrijd hun tegenstander te verslaan onder luid gejuich van de aanhang en overige toeschouwers. Uiteindelijk werd helaas door verlies van een aantal andere judoka’s met een klein verschil verloren van Kenamju, maar al met al toch een fantastisch prestatie voor dit team, dat nog maar kort met elkaar traint.

Vervolgens was het de beurt aan het B-pupillen team. Voor Judoschool Den Helder traden Mathijs Kayadoe, Rens Meier en Jarno Jasperse op de mat. Na een winstpartij en twee daaropvolgende verliespartijen, vielen ze helaas buiten de prijzen.

Wim van Gelderen Toernooi
Gelijktijdig met het districtskampioenschap vond het 20e Wim van Gelderen toernooi plaats in Middenbeemster, georganiseerd door Budocentrum Fun & Fit. Judoschool Den Helder nam hieraan deel met acht judoka’s. Er werden weer een hoop prijzen binnen gesleept. Eerste prijzen waren er voor Stef van Gemert, Danny Korver, BJ Schippers, TJ Schippers, Quinn Mulder en Ashanti Tijdeman. Een tweede prijs was er voor Chris Korver en een derde prijs voor Niels Bartels.

Quinn Mulder en Ashanti Tijdeman werden nog extra in het zonnetje gezet. Zij ontvingen van de wedstrijdleiding naast hun eerste prijs tevens een stijlprijs voor de mooie technieken die ze tijdens dit toernooi lieten zien.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

DHA-B Home468