DHA-A leader
DHA-A leader

Zwemmers Zeemacht geslaagd voor diploma’s

Den Helder – Bij MSV Zeemacht was er afgelopen vrijdag diplomazwemmen voor de zwemvaardigheidsdiploma’s Springen van de Plank en Survival. Het zijn specialiteiten waar de kinderen ook diploma’s in kunnen halen, zelfs een opbouw van drie diploma’s.

Een meisje ging op voor het voor diploma Springen van de Plank 1. Zij had vele fans rondom haar, de schoonspringers van de afdeling. Na elke sprong een luid applaus van de tribune en haar medespringers. Vanzelfsprekend is ze geslaagd, je gaat namelijk pas op voor een diploma als je de verschillende onderdelen beheerst.

Daarna was het de beurt aan de kinderen voor het Survival diploma 2. Twee meisjes en vier jongens lieten de beoordelingscommissie zien wat te doen in noodgevallen op en rond het water: hoe red je jezelf en hoe red je je vriendje. Omdat bij dit diploma alle onderdelen gekleed uitgevoerd moeten worden zijn de eisen behoorlijk zwaar. Maar de kinderen hebben zich er goed door heen geslagen en het eindresultaat is: allemaal geslaagd!

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

DHA-B Home468