DHA-A leader
DHA-A leader

Tweetal uit Julianadorp naar EK Jeugd in Finland

Den Helder – In alle vroegte vertrekt het Nederlandse bowlingteam vrijdag 7 april naar Helsinki, waar zij tot eerste paasdag deelnemen aan de Europese kampioenschappen jeugd (EKJ). Onder hen twee talenten die trainen in Julianadorp: Denise Blankenzee (16, Julianandorp) en Beaudine Kriele (14, Wieringerwaard).

Met haar 16 jaar is Blankenzee nog steeds een jonkie op de Europese kampioenschappen. Toch is zij de speelster met de meeste ervaring in het Nederlandse team, want Blankenzee was ook in 2015 (Leipzig) en 2016 (Reykjavik) van de partij tijdens het EKJ. Tijdens de editie van 2016 werd Blankenzee zesde in het Singles Event, waarmee ze net naast de medailles greep. Dit jaar wil ze die stap naar het erepodium proberen te maken.

De twee jaar jongere Kriele gaat net als Blankenzee in 2015 op haar veertiende haar debuut maken op het hoogste podium voor de jeugd. Voor haar is het vooral belangrijk om ervaring op te doen en te leren van de belevenis die het EKJ is.

Events
Het Nederlands team, dat bestaat uit vier jongens en vier meisjes, speelt in Helsinki verschillende events. Er wordt begonnen met het Doubles Event, daarna volgens het Team Event en het Singles Event. De beste 24 jongens en beste 24 meisjes sluiten het EKJ af met het Masters Event. Vorig jaar wonnen de Nederlandse jongens brons is de Doubles, Team en Singles Events. Het team wordt gecoacht door Peter van Zijp, Jord van Weeren en Marieke de Jong.

DHA-H 468
DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook: