DHA-A leader
DHA-A leader

Duizenden genieten op zonnig Julianapop

Julianadorp – Op een zonovergoten middag vond zondag op een nieuwe locatie de 24ste editie van Julianapop plaats. Het Helderse publiek wist zich opperbest te vermaken met onder andere Waylon en Douwe Bob.

De aftrap was voor de rocker uit Loosdrecht, Waylon. Die live zijn mannetje staat en al snel het publiek in muzikale stemming wist te krijgen. Het hoogtepunt tijdens zijn optreden was voor Lois Bom, een die hard fan die Waylon overal achterna reist. Zij werd door de zanger uitgenodigd op het podium om samen met hem een nummer ten gehore ten brengen. Dit deed zij verdienstelijk.

Het bier vloeide rijkelijk op het festivalterrein en andermaal bleek dat de organisatie zijn best had gedaan om er een geslaagd evenement van te maken. Er deden zich weinig tot geen wanstanden voor. Ondertussen schroefde de Noord-Hollandse band Sesam het feestgevoel nog even op met een stortvloed aan herkenbare nummers. Rapper Diggy Dex werd bestempeld als publiekslieveling toen hij middenin de duizenden mensen plaatsnaam om daar een nummer te zingen. Uiteraard vergezeld met de vele Selfies die her en der op sociale media terug te vinden zijn.

Zion Vibes
Op het kleine podium halverwege de middag een optreden van Sharon Doorson, halvefinalist van de Voice of Holland. Zij werd opgevolgd door de band Zion Vibes. Een reggaeband die, met de hoog aan de hemel staande zon, een uitstekende keuze bleek. Andermaal is het de beurt aan Sesam die het publiek opwarmt voor Douwe Bob. Hij won in 2012 de eerste editie van de talentenjacht De beste singer-songwriter van Nederland.

Met Douwe Bob als afsluiter op het hoofdpodium heeft er weer een geslaagde editie van Julianapop plaatsgevonden. Men keert tevreden huiswaarts en “moppert” dat het jammer is dat dit maar een keer paar jaar plaatsvindt. De nieuwe locatie werd door de meeste bezoekers als nog beter dan voorheen gezien.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Wop woont al sinds 1972 tot volle tevredenheid in Den Helder. Sinds 2008 is hij verbonden aan Den Helder Actueel.

Lees ook:

4 reacties

 1. Henk Doets

  Dag Wop(per), ik begrijp dat je in Den Helder woont en daar vol van bent. Alleen zou het fijn zijn dat je de oogkleppen eens af zou zetten. Het was geen helders publiek maar Julianadorper publiek. We voelen ons geen onderdeel van Den Helder, we zijn dorpers. Daarom doen we ook onze grote winkel aankopen in Schagen of in Alkmaar. We willen eigenlijk niets met Den Helder te maken hebben. Zou je voortaan minder vooringenomen willen zijn en geen Helders publiek meer willen noemen? Dank je wel alvast!!
  Henk

 2. Siglé

  Tjonge jonge…..beetje last van de hitte Henk ?????? En jij denkt dat er geen enkel persoon uit Den Helder tussen het publiek stond ????? Slaap gerust lekker verder joh…..maar wel zonder oogkleppen hoor !!

  1. Henk Doets

   Waarheid doet pijn, hè Het heet toch niet voor niets Julianapop en geen Heldersepop?? We willen niets met het wanordelijke Den Helder te maken hebben…..

 3. MisterAnoniemus

  He Henk ben jij achterlijk ofzo, jij denkt serieus dat op die camping Julianadorp genoeg mensen wonen om het volgens jou `eigen Julianapop` vol te krijgen? Het heet Julianapop omdat het in Julianadorp gehouden word. En jullie Julianadorp valt onder de gemeente van DenHelder ik denk dat of de bloembollen of de hitte je naar je pan is gestegen want dit is volstrekte onzin. Als er geen heldenaren naar het festival waren gekomen hadden jullie het `eigen Julianapop` niet eens kunnen betalen. Dus als ik jou was zou ik even je eigen oogkleppen ver je strot in douwen en gewoon een beetje normaal profileren…..

Reageren is niet meer mogelijk.

DHA-B Home468