DHA-A leader
DHA-A leader

Leerlingen Rik Niks verzorgen flashmob voor Sail

Den Helder / Amsterdam – Leerlingen van dansschool Rik Niks en Scholen aan Zee uit Den Helder trokken zaterdag door het land om publiek warm te maken voor Sail Den Helder. Met spontane optredens hoopten ze de mensen warm te maken voor het evenement. ’s Morgens stond Amsterdam Centraal als eerste podium op het programma.

Vanuit de bus stormen de jongeren met vlaggen en twee gymnastiekkasten richting het stationsplein. Zo gauw de muziek wordt ingestart drommen de mensen om ze heen. Eerst geven drie jongemannen in 45 seconden precies een flitsende demonstratie freerunnen. Ze springen op, over en langs de gymnastiekkasten. Meteen aansluitend volgen de dansers die op de muziek van Mark Ronson’s Uptown Funk over het plein knallen. Na vier minuten zit het er weer op en vliegen de jongens en meiden de bus weer in. Er staan nog twee steden op het programma.

“Het ging goed!”, meldde een van de dansers als ze voorbij rent. We gaan naar Rotterdam!” Daarna was Utrecht aan de beurt.

DHA-H 468

Over de schrijver:

NH is de provinciale omroep voor Noord-Holland en sinds 2016 mediapartner van Den Helder Actueel.

Lees ook:

2 reacties

  1. dirk

    dit heeft toch niks met sail te maken,als men toeristen etc naar de stad wil loken moet ze gewoon reclame maken,en geen dansende pubers laten springen dit slaat kant nog wal.

Reageren is niet meer mogelijk.

DHA-B Home468