DHA-A leader
DHA-A leader

Mooie resultaten voor judoschool Den Helder

Den Helder – Op zondag 11 juni vond het 13e Toradoshi Open Beverwijkse judotoernooi plaats in Sporthal de Walvis in Beverwijk. De wedstrijdselectie van Judoschool Den Helder deed hier aan mee met zeven judoka’s, waarvan er zes in de prijzen vielen.

In de vroege ochtend was het de beurt aan de jongste judoka’s. TJ Schippers liet bij de mini’s in de klasse tot -21 kg zijn talenten aan de aanwezige toeschouwers zien. Met een paar mooie worpen vloerde hij overtuigend zijn tegenstanders en werd hij zelfs nog genomineerd voor de stijlprijs. De 1e prijs kon hem hierdoor niet ontgaan.

Gelijktijdig was Denvey van der Linden zijn partijen aan het afwerken. Zijn poule werd samengevoegd tot -24 kg terwijl hij eigenlijk in de -21 kg hoort te judoën. Hij moest hierdoor wel even flink aan de bak en het verschil in lengte tussen hem en de overige judoka’s was duidelijk te zien, maar toch wist hij met overtuiging een 1e prijs te bemachtigen. Chris Korver (-24 kg) zat vooraf gezien zwaar ingedeeld met de nummer 2 van Noord Holland in zijn poule, maar die had uiteindelijk niet heel veel in te brengen tegen Chris. Hij won overtuigend deze partij en alle overige partijen. De derde 1e prijs was hierdoor een feit.

3 x is scheepsrecht
Jayden Tijdeman (-27 kg) deed voor de 3e keer mee aan dit groot opgezette toernooi met veel deelnemers. In 2015 en 2016 wist hij al de 1e prijs te veroveren. Een aantal van zijn tegenstanders werden binnen zeer korte tijd hard op hun rug gegooid waarvoor hij de maximale score (ippon) kreeg. Een andere werd gewonnen middels een worp gevolgd door een houdgreep. Dit leverde hem zijn 3e titel op rij op.

In de middag was het de beurt aan BJ Schippers (-34 kg) en Rens Meier (-42 kg). BJ wist de eerste twee partijen overtuigend te winnen. Bij -1- partij gooide hij zijn tegenstander in een mooie linkse heupworp (uchi mata) vol op zijn rug, waardoor de partij meteen in zijn voordeel beslist was. De andere partij wist hij te winnen door zijn tegenstander met een beenworp naar de grond te brengen en deze af te ronden met een houdgreep. Zijn laatste partij was tegen zijn teamgenootje van Bakker Sports. Hier liep hij helaas in een heupworp, waardoor hij de partij verloor, maar desalniettemin behaalde hij een mooie bevochten 2e plaats.

Rens Meier was het laatst aan de beurt. Hij had vier tegenstanders in zijn poule. Om de 1e prijs te bemachtigen heeft hij twee tegenstanders verslagen door ze achtereenvolgens met een beenworp en een heupworp op hun rug te gooien waar de maximale score voor werd gegeven. De andere wedstrijden werden respectievelijk op punten en met een houdgreep gewonnen. Ook weer een mooi toernooi voor deze jonge judoka.

Al met al weer een mooi resultaat voor de wedstrijdjudoka’s van Judoschool Den Helder.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

DHA-B Home468