DHA-A leader
DHA-A leader
DHA-A leader

Nieuwe thriller speelt zich af in Den Helder

Den Helder – Deze week verschijnt De IJsvogel, de nieuwste thriller van de succesvolle auteur Lineke Breukel. Het verhaal speelt zich volledig af in en rond Den Helder.

De thriller begint met de 15-jarige Joey die een pistool op een bankje vindt. Het wapen, genaamd De IJsvogel, is onderdeel van een experiment dat stamt uit de Tweede Wereldoorlog, maar slechts bekend is bij enkele personen. Wat volgt is een bizarre strijd met de zoon van een oorlogsmisdadiger en diens handlangers, compleet met achtervolgingen door de straten en de haven van Den Helder. De ontknoping aan het eind van het boek vindt plaats in het Reddingsmuseum.

Wat dit boek bijzonder maakt is dat De IJsvogel een samen-schrijf-project is van de auteur met vele vrijwillige co-auteurs. Lineke Breukel begon dit project op Facebook op een speciaal daarvoor ingerichte pagina met de naam ‘Verzoekboek IJsvogel’. Haar doel was om het schrijven van fictie laagdrempelig te maken, aan te tonen dat schrijven goed te leren is en op een transparante manier inzichtelijk te maken hoe een manuscript tot stand komt. In korte tijd meldden zich vele belangstellenden die allen aan de slag gingen met het bedenken van een titel, het plot, karakters, namen, gebruikte locaties, sfeer en omgevingen. Daarnaast verschaften ze, daarin gecoached door Lineke, doorlopend feedback en ideeën over het verloop van de verhaallijn. Een kernteam van zeven vrouwen heeft uiteindelijk gewerkt aan de definitieve totstandkoming van het manuscript.

Lineke Breukel is woonachtig in Zweden en schreef onder andere de populaire trilogieën Vluchtspel en IJsblauw. De IJsvogel (isbn 9789461851963) is vanaf vandaag overal te koop.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

1 reactie

Reageren is niet meer mogelijk.