DHA-A leader
DHA-A leader

Suns basketballen aan boord marinefregat

Den Helder – Basketbalclub in oprichting Den Helder Suns is volop aanwezig tijdens de Innovatiebeurs en Sail Den Helder 2017. De werkgroep achter de nieuw te vormen eredivisiebasketbalclub heeft samen met BV Noordkop een driedaags presentatieprogramma samengesteld aan boord van Zr. Ms. Rotterdam. Het fregat wordt aangekleed met een originele basketbalvloer en baskets, aan de zijlijn van het speelveld wordt een tribune opgebouwd.

“Basketbal is energiek, snel, spectaculair en van deze tijd. En dat laten we zien”, zegt James Meijer namens de werkgroep. “Dat doen we door onder meer de koppeling te maken met e-gamen. De verwevenheid tussen de beide takken van ‘sport’ is groot. Aan boord worden e-gaming-spots gerealiseerd. Door e-gamen worden jongeren getriggerd te gaan sporten, en andersom. Wij, als club, hebben een opvoedkundige rol. We willen laten zien hoe leuk en gezond het is om actief met sport bezig te zijn, een wisselwerking laten ontstaan.”

Tijdens de eerste dag van de Innovatiebeurs wordt ’s ochtends aan boord van het marineschip een training verzorgd, waarbij volop interactie is met het publiek. “Denk aan vrije worpen nemen en driepunters schieten. Ook organiseren we een dunkcontest voor de jongste jeugd, die spectaculair in beeld wordt gebracht. De winnende dunk krijgt een plekje in de clip die gemaakt wordt van het spel ‘Breakaway’.”

Training
Vrijdagmiddag worden bezoekers getrakteerd op een demonstratietraining van de basketbaltalenten (U12- en U14-selecties) van BV Noordkop. Zaterdag is het de beurt aan de spelers van U16 om hun visitekaartje af te geven. Ook vindt dan een core- en stability-training plaats, onder leiding van een instructeur van het Korps Mariniers. De spelers van U18 brengen zondag een actief bezoek aan het fregat.

Gedurende de innovatiebeurs is Den Helder Suns aanwezig met een promotiestand. “Vrijwilligers die betrokken zijn bij het initiatief vertellen bezoekers alles over de rijke basketbalhistorie en -toekomst van de stad. Ook is het mogelijk Suns-merchandise aan te schaffen en een seizoenskaart te bestellen. We pakken door met de Suns. We zijn in gesprek met grote partners en werken aan het opzetten van een clinicproject. De vele sociaal maatschappelijke raakvlakken van sport, willen we zo goed mogelijk benutten. Beweging, goede voeding en sporten in teamverband zijn belangrijke pijlers voor ons”, aldus Meijer.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

2 reacties

  1. RB

    kan de connectie tussen Sail en basketbal niet echt leggen, ook zie ik de overeenkomsten niet tussen e-gamen vanaf de bank en een echte sport bedrijven, als laatste zie ik ook niet hoe basketbal wat al 125 jaar bestaat nog innovatief kan zijn……

Reageren is niet meer mogelijk.

DHA-B Home468