DHA-A leader
DHA-A leader

Hond Dubh grijpt inbreker

Den Helder – Op de vroege zondagochtend werd ingebroken in een schuur aan de Asterstraat. Een van de twee verdachten kon worden aangehouden met behulp van politiehond Dubh.

Rond 04.55 uur kwam de melding dat er werd ingebroken. De gealarmeerde agenten blokkeerden de wijk, echter wisten de twee daders te ontsnappen. Doordat er een goed signalement was van het tweetal, kon de politie gericht uitkijken. De inmiddels gearriveerde hondengeleider maakte een zoekslag in de omgeving van de Tuinstraat. Hier zag hij een man lopen die voldeed aan het doorgegeven signalement.

De hondengeleider maakte zich meerdere malen bekend als politieagent en verzocht de man te blijven staan. De man besloot hier niet naar te luisteren, waarop politiehond Dubh werd ingezet. Dubh greep direct in en wist de man tot stilstand te brengen, waarna zijn baasje de 19–jarige Alkmaarder kon inrekenen. De tweede verdachte kon niet worden aangehouden.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

DHA-B Home468